Prefect susținut de USR, repus în funcție. Motivul schimbării

La doar o săptămână de când Claudiu Sorin Gavril a nominalizat drept prefect de Galați, Guvernul face o nouă schimbare și-l repune în funcție pe Gabriel Panaitescu, fost liberal, susținut de USR. Explicația are natură juridică:  Curtea de Apel Galați a dispus acest lucru.

Numit în perioada în care USR era la Guvernare și sprijinit de această formațiune, Panaitescu a fost suspendat din funcție în luna septembrie, după ce USR a ieşit de la guvernare. Fostul șef al administrației gălățene a atacat Hotărârea de Guvern în contencios administrativ și a avut câștig de cauză, cel puțin în primă instanță.

Dispune suspendarea executării HG nr. 937/09.09.2021 publicată în M. Of. nr. 864/09.09.2021, până la soluţionarea litigiului în fond. Obligă pârâţii în solidar la plata cheltuielilor de judecată către reclamant în cuantum de 3050 lei. Cu recurs. pronunţată azi 17.01.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în minuta ședinței Curții de Apel Galați.

Panaitescu a fost numit în funcţia de prefect pe data de 3 martie 2021, cu susţinerea USR. El a mai fost prefect al judeţului Galaţi în perioada mai 2008 – februarie 2009, octombrie 2016 – decembrie 2017, iar în perioada 2012 – 2014 a fost subprefect, în toate aceste funcţii fiind susţinut de PNL.

Guvernul României respectă deciziile instanțelor românești”, a explicat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, decizia Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...