Prefect susținut de USR, repus în funcție. Motivul schimbării

La doar o săptămână de când Claudiu Sorin Gavril a nominalizat drept prefect de Galați, Guvernul face o nouă schimbare și-l repune în funcție pe Gabriel Panaitescu, fost liberal, susținut de USR. Explicația are natură juridică:  Curtea de Apel Galați a dispus acest lucru.

Numit în perioada în care USR era la Guvernare și sprijinit de această formațiune, Panaitescu a fost suspendat din funcție în luna septembrie, după ce USR a ieşit de la guvernare. Fostul șef al administrației gălățene a atacat Hotărârea de Guvern în contencios administrativ și a avut câștig de cauză, cel puțin în primă instanță.

Dispune suspendarea executării HG nr. 937/09.09.2021 publicată în M. Of. nr. 864/09.09.2021, până la soluţionarea litigiului în fond. Obligă pârâţii în solidar la plata cheltuielilor de judecată către reclamant în cuantum de 3050 lei. Cu recurs. pronunţată azi 17.01.2022, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în minuta ședinței Curții de Apel Galați.

Panaitescu a fost numit în funcţia de prefect pe data de 3 martie 2021, cu susţinerea USR. El a mai fost prefect al judeţului Galaţi în perioada mai 2008 – februarie 2009, octombrie 2016 – decembrie 2017, iar în perioada 2012 – 2014 a fost subprefect, în toate aceste funcţii fiind susţinut de PNL.

Guvernul României respectă deciziile instanțelor românești”, a explicat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, decizia Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole