Prefectul de Timiș, Liliana Oneț, a dispus salubrizarea urgentă a centurii Timișoarei

Dezvăluirile făcute de PUTEREA privind existența munților de gunoaie de pe centura Timișoarei, între localitățile Covaci și Dumbrăvița, au alertat autoritățile locale din județul Timiș.

Ca atare, prefectul de Timiș, Liliana Oneț, a dispus Gărzii de Mediu și primarilor a opt primării o serie de măsuri urgente privind salubrizarea acestei zone.

Ultimatumul

Prefectura Timiș a reacționat prompt la ultimele sesizări privind desfășurarea unor activități de transport deșeuri pe o groapă de gunoi uriașă de pe centura Timișoarei în zona localității Sănadrei.

Astfel, Instituția Prefectului Județul Timiș a transmis adresa nr. 10647/26.10.2020 UAT Dumbrăvița, Sânandrei, Giarmata, Giroc, Moșnița Nouă, Ghiroda, Săcălaz și Sânmihaiu Român, pentru „a dispune de urgență luarea de măsuri în vederea indentificării proprietarilor terenurilor și a salubrizării zonelor identificate cu abandonări de deșeuri și de interzicere a abandonării deșeurilor în aceste zone, și să comunice Instituției Prefectului Județului Timiș până la data de 06.11.2020, rezultatul acțiunilor și măsurilor dispuse în acest sens”.

Totodată, prefectul Liliana Oneț a precizat pentru PUTEREA că „Garda de Mediu Timiș va întocmi un plan de măsuri de intervenție în sistem integrat, care va acționa pentru evitarea unor astfel de situații în viitor”.

Garda de Mediu: Primăriile au obligația de a colecta deșeurile din depozitele ilegale

Mai mult, reprezentanții Gărzii de Mediu- Comisariatul Județean Timiș, au dat asigurării prefectului Liliana Oneț „că permanent se efectuează controale și verificări atât la constructori – producători de deșeuri din construcții, dar și la UAT-urile din vecinătatea depozitelor clandestine de deșeuri și se aplică sancțiuni acolo unde situația o impune”.

De asemenea, cei de la Garda de Mediu au precizat că „pe lângă sancțiunea aplicată, UAT-urile au obligația de a colecta deșeurile din depozitele ilegale și de a le transporta la un operator economic care are ca obiect de activitate colectarea unor astfel de deșeuri din construcții”. Totodată, cei de la Garda de Mediu au precizat că „este absolut necesar ca primăriile prin intermediul poliției locale, să efectueze periodic monitorizări ale zonelor respective și acolo unde este posibil să amplaseze panouri indicatoare cu interzicerea depozitării necontrolate a deșeurilor”.

Curiozitate încă neelucidată

Poate totuși reprezentanții Gărzii de Mediu, ai IPJ Timiș și ai Secției 3 Poliție Rurală Sânadrei au curiozitatea să verifice modul cum se implica în depozitarea și transportului de gunoaie fostul consilier local de la Dumbrăvița, Ilie Nemeș.

Și tot din curiozitate, poate totuși îl întreabă pe fostul consilier cum decurgeau operațiunile de depozitare ilegală a deșeurilor pe terenurile din zona Sânadrei, între localitățile Covaci și Dumbrăvița și cam care erau tarifele!

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Fii isteț! Vinde-ți casa fără să fii amendat!

În contextul unui mediu imobiliar în continuă schimbare, proprietarii de case se confruntă adesea cu dilema de a stabili prețul corect pentru vânzarea proprietății...
dorinel-umbrarescu-antreprenor-bacau-autostrada-a-7

UMB dă în folosință tronsonul Buzău – Focșani în acest an...

Sub îndrumarea omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, Grupul UMB se află în etapa finală a lucrărilor la tronsonul Buzău-Focșani al Autostrăzii A7, în lungime...