Pregătiri pentru Gala Premiilor Gopo. Regulamentul de înscriere

Publicat: 18 mart. 2021, 17:00, de Roxana Roseti, în Cultură , ? cititori
Pregătiri pentru Gala Premiilor Gopo. Regulamentul de înscriere

Apelul de înscriere la cea de-a XV-a ediţia a Galei Premiilor Gopo pentru filmele de la categoriile documentar şi scurtmetraj a fost lansat, data limită de înscriere fiind 9 aprilie.

Nominalizările vor fi anunţate în luna mai, iar Gala Premiilor Gopo 2021 va avea loc în luna iunie, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Pentru categoria Cel mai bun film documentar (doar în cazul filmelor care nu au beneficiat de proiecţii în cinema mai mult de o săptămână) se pot înscrie filmele româneşti care au avut premiera în cursul anului 2020 şi care nu au beneficiat de difuzare în circuitul cinematografic, dar au fost prezentate la TV sau în circuitul festivalier (naţional sau internaţional). Pentru categoria film documentar nu sunt eligibile reportajele de televiziune.

Juriul de preselecţie e format din 11 profesionişti

La categoria Cel mai bun scurtmetraj sunt eligibile producţiile româneşti care au fost prezentate în premieră pe marile ecrane, la TV sau în cel puţin un festival competitiv (naţional sau internaţional) în 2020. Pentru ca acestea să fie luate în considerare de către juriul care va decide nominalizările, este obligatorie înscrierea de către producători.

Producătorii şi realizatorii de film din România sunt invitaţi să completeze fişa tehnică disponibilă pe https://premiilegopo.ro/inscrieri. Regulamentul Premiilor Gopo este disponibil pe site-ul oficial https://premiilegopo.ro/regulament.

Nominalizările la toate categoriile vor fi stabilite în luna mai de un juriu de preselecţie format din 11 profesionişti din domeniul cinematografic. După anunţul nominalizărilor, peste 650 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor Gopo 2021.

Gala Premiilor Gopo 2021 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociaţia Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Babel Communications.