Premieră în fotbalul european: Camerele video pentru arbitri debutează în Serie C Italia

Publicat: 20 feb. 2024, 23:05, de Vlad Stefan Orjan, în SPORT , ? cititori
Premieră în fotbalul european: Camerele video pentru arbitri debutează în Serie C Italia

Serie C Now și Sky Sport încheie un acord pentru a oferi telespectatorilor o perspectivă inedită asupra meciurilor de fotbal.

Într-un pas istoric pentru fotbalul european, Lega Pro, șeful Ligii Italiene Profesioniste de Fotbal, a anunțat că Serie C va deveni prima ligă europeană de fotbal care va utiliza camere video pentru arbitri în timpul meciurilor. Matteo Marani, liderul Lega Pro, a subliniat că această inovație aduce numai beneficii și se așteaptă ca această experiență să fie preluată în întreaga industrie fotbalistică.

În colaborare cu Serie C Now și Sky Sport, la meciul programat pentru 25 februarie dintre Cesena și Pineto, arbitrul va purta o cameră care va oferi imagini în direct în timpul transmisiunii, de la ora 16:00. Această cameră, cunoscută sub numele de Referee-Cam, va oferi telespectatorilor o perspectivă directă asupra acțiunii desfășurate în jurul arbitrului central, aducându-i pe fani în mijlocul evenimentelor.

Matteo Marani a declarat cu entuziasm: „Aceasta este o zi specială pentru toți fanii din Serie C. Suntem prima ligă care adoptă o astfel de schimbare și confirmăm încă o dată că suntem principalul laborator de inovație pentru întreaga lume a fotbalului.” Acest pas înainte marchează o evoluție constantă și reprezintă o provocare asumată de Liga Pro pentru a aduce fotbalul mai aproape de fani.

Vicepreședintele executiv al Sky Sport, Marzio Perrelli, a subliniat susținerea lor pentru această inovație, evidențiind importanța tehnologiei de ultimă oră în producția televizată a Serie C. Această colaborare între Lega Pro și Sky Sport deschide calea pentru viitoare inovații în lumea fotbalului european.