Premieră în Japonia: Astronautul Koichi Wakata va pleca în a cincea misiune în spaţiu (VIDEO)

Astronautul japonez Koichi Wakata va pleca în a cincea misiune în spaţiu – un record pentru un astronaut nipon -, la bordul unei noi rachete SpaceX. Astronautul în vârstă de 58 de ani va urca la bordul celei de-a cincea capsule operaţionale Crew Dragon dezvoltată de compania americană Space Exploration Technologies Corp.

Racheta urmează să fie lansată în toamna anului 2022 sau mai târziu, a anunţat marţi agenţia spaţială japoneză, potrivit Kyodo. „Acest zbor care urmează va fi prima mea misiune la bordul unui vehicul spaţial comercial. Salut evoluţiile remarcabile în domeniul spaţial şi activităţile dinamice din sectorul privat pe orbita terestră joasă”, a declarat Wakata, citat într-un comunicat.

Va rămâne pe ISS o lungă perioadă de timp

Wakata a efectuat până în prezent patru zboruri spaţiale – trei misiuni la bordul unei nave spaţiale americane, în 1996, 2000 şi 2009 şi una la bordul unei capsule spaţiale ruseşti Soyuz, în 2013. Aceasta va fi cea de-a treia expediţie pe termen lung a lui Wakata la bordul ISS, după misiuni similare în 2009 şi 2013. Astronautul japonez va rămâne pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pentru o perioadă lungă de timp, după cum a mai declarat agenţia japoneză de explorare aerospaţială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...
Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...