Premieră la CFR Marfă: bugetul este prognozat pe profit. Parteneriatul care poate salva compania

Un parteneriat activ între Ministerul Transporturilor, conducerea societății CFR Marfă și sindicate ar putea salva compania, consideră ministrul Cătălin Drulă. În plus, vestea bună vine chiar din proiecția bugetului, în premieră prognozat pe profit.

Discuțiile au avut loc miercuri, la întâlnirea ministrului cu reprezentanții organizațiilor sindicale semnatare ale contractului colectiv de muncă de la nivelul CFR Marfă.

Discuțiile purtate cu reprezentanții Alianței Federațiilor Tehnice Feroviare și ai Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane s-au axat pe identificarea soluțiilor pentru rentabilizarea CFR Marfă precum și cu privire la măsurile ce vor fi luate în următoarea perioadă în cadrul planului de restructurare adoptat la nivelul societății.

„Doar printr-un parteneriat activ între Minister, conducerea societății și sindicate vom putea să salvăm CFR Marfă. Deciziile haotice luate în ultimii ani, numirea în vârful conducerii societății a unor persoane fără a ține cont de criteriile de competență și profesionalism sunt doar câteva dintre cauzele care au afectat dezvoltarea CFR Marfă. Văd că noua conducere a implementat deja o serie de măsuri, iar rezultatele încep să se vadă: avem pentru prima dată, după mult timp, un buget prognozat pe profit”, a declarat Drulă.

Conform acestuia, este vital pentru societate să fie închise „robinetele” prin care se pierdeau banii și să își consolideze poziția pe piață.

„Din păcate, din cauza deciziilor greșite din anii precedenți, conducerea societății  a fost nevoită să ia și măsuri precum disponibilizarea de personal. Este o măsură radicală, dar necesară și vrem ca în parteneriat cu organizațiile sindicale să derulăm acest proces într-un mod transparent, cu criterii clare și cu respectarea prevederilor referitoare la protecția socială”, a mai spus Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...