Premieră națională la Institutul Clinic Fundeni: Transplant renal în cazul unei paciente cu infecția HIV

O pacientă cu infecția HIV a beneficiat de  un transplant renal, intervenție chirurgicală de mare complexitate realizată la Centrul de Uronefrologie și Transplant renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni. Este primul transplant renal – și deci primul transplant de organ solid –  în cazul unui pacient cu această patologie, a anunțat Agenția Națională de Transplant (ANT).

”Echipa care a participat la efectuarea și managementul transplantului a fost formată din: conf. dr. Cătălin Baston ( medic primar urolog), dr. Ionuț Manea (medic primar urolog), dr. Liliana Domnișor (medic primar anestezie și terapie intensivă), prof. dr. Ileana Constantinescu (medic primar virusologie, imunologie, biologie moleculară) și asis. univ. dr. Bogdan Sorohan (medic specialist nefrolog)”, a precizat ANT, care le-a mulțumit ”tuturor colegilor care și-au unit forța și priceperea pentru realizarea acestui transplant complex”.

Pacienta are 29 de ani, se afla în program de hemodializă de aproximativ 10 ani, cu afectare renală în cadrul unei vasculite asociate ANCA și infecție HIV controlată, precizează ANT. Donatorul rinichiului este chiar tatăl tinerei paciente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole