Premieră: un compartiment pentru copiii cu autism, la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iași va avea un compartiment destinat copiilor cu patologie din spectrul autist,o premieră pentru un spital pediatric în țara noastră, a anunțat managerul acestei unități medicale, bioinginer medical Alina Belu.

În acest sens, au avut loc discuții cu asociațiile de profil pentru proiectarea acestui compartiment.

Managerul Spitalului ”Sfânta Maria” din Iași a insistat asupra importanței unui program de screening pentru depistarea precoce a patologiilor din spectrul autist.

De asemenea, a subliniat că este nevoie de un asemenea compartiment pentru a oferi copiilor șansa de a fi diagnosticați precoce, în primele doi ani de viață.

”Din nefericire, această patologie este din ce în ce mai frecventă. Noi vrem să înfiinţăm acest centru în primul rând pentru diagnostic şi tratament, pentru a putea recupera pacienţii până la vârsta de 5 ani. Este foarte important acest lucru. Pentru a avea succes în astfel de terapii, copiii trebuie să fie diagnosticaţi între vârsta de 1-2 ani, ceea ce în acest moment nu se întâmplă la nivelul Moldovei”, a declarat managerul Alina Belu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...