Premierul Bulgariei: „Este important pentru mine să existe un guvern stabil în ţară”

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat că partidul său, GERB, va propune o variantă privind noua guvernare a ţării. Şeful executivului de la Sofia a deschis şedinţa de guvern de miercuri, adresând felicitări pentru victoria GERB la alegerile parlamentare de duminică.

Pot afirma cu onoare şi mândrie că ne-am îndeplinit absolut toate angajamentele şi promisiunile pe care ni le-am asumat anul acesta. De aceea, cu experienţa şi expertiza noastră şi cu o diferenţă de 10% faţă de următorul partid clasat – o victorie convingătoare -, suntem obligaţi, de dragul alegătorilor noştri, să oferim o variantă de guvernare. În calitate de primă forţă politică, GERB va încerca să realizeze un mandat de guvernare”, a precizat premierul.

Cu toate acestea, Borisov a solicitat formaţiunii politice „Există un astfel de popor”, clasată pe locul al doilea, să îşi asume responsabilitatea, propunând un cabinet care ar putea primi sprijin din partea GERB, potrivit RADOR.

Noi vom face o propunere

Cu peste o jumătate de milion de alegători, liderul partidului ‘Există un astfel de popor’, Slavi Trifonov, trebuie să iasă şi să îşi asume responsabilitatea. Dacă este primul sau al doilea, nu contează în acest caz. Noi vom face o propunere, cu care nu vor fi de acord şi va veni rândul lor.

De aceea, îi cer în cel mai colegial mod să înceapă să formeze componenţa guvernului, majoritatea, să decidă cine va fi preşedintele parlamentului, comisiile, miniştrii, miniştrii adjuncţi, prefecţii regionali. Aceasta este o sarcină foarte dificilă, complexă şi necesită timp. Este important pentru mine să existe un guvern stabil în ţară”, a comentat Borisov.

Prim-ministrul bulgar şi-a exprimat îndoiala privind obţinerea unor rezultate diferite, dacă vor avea loc noi alegeri şi a propus, ca în cazul imposibilităţii formării unui guvern, să fie convocată Marea Adunare Naţională, care să modifice Constituţia.

În urmă cu o zi, vicepreşedintele partidului „Există un astfel de popor”, Toşko Iordanov a reafirmat că nu va intra într-o coaliţie cu GERB, Partidul Socialist Bulgar şi Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...