Premierul cere creșterea numărului de paturi ATI pentru COVID

Premierul Florin Cîțu a cerut duminică, în debutul unei videoconferințe cu prefecții, creșterea numărului de paturi ATI la 1.600, de la 860 în prezent, pentru ca spitalele să facă față creșterii numărului de cazuri cu forme grave ale bolii.

Aş vrea să vorbim de situaţia ATI. Avem deja 600 de persoane, ultima informare pe care o aveam ca număr de paturi disponibile – 860 de paturi. Aş vrea cât mai repede să revenim la 1.600 de paturi disponibile pentru secţiile ATI.

Dacă este nevoie şi de intervenţia mea, îmi spuneţi, dar ştiu foarte bine că putem să ajungem 1.600 de paturi. Aş vrea să îmi spuneţi cum şi când se va ajunge acolo ca să nu fim luaţi pe nepregătite”, a declarat Florin Cîţu.

Potrivit bilanțului oficial prezentat duminică, 12 septembrie, la ATI, numărul pacienților a ajuns la 600, în creștere cu 19 față de ziua precedentă. Nouă dintre pacienții de la Terapie Intensivă sunt minori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și...

Șoc în instituția poliției din Buzău, odată cu dezvăluirile făcute publice de Ziarul Puterea privind presupusa implicare a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)...