Premierul Cîțu anunță că va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene dacă Cristian Ghinea demisionează

Premierul Florin Cîţu anunţă că va prelua interimar conducerea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene dacă actualul ministru, Cristian Ghinea, va demisiona din funcţie.

Cîţu a fost întrebat sâmbătă, la Timişoara, ce va face în condiţiile în care USR PLUS a anunţat că a depus moţiunea de cenzură împotriva sa. Premierul se află la Timișoara pentru a prezenta moțiunea sa de candidat la președinția partidului în fața membrilor PNL Timiș.

Ce facem? Guvernăm, mergem înainte, avem în continuare de făcut lucruri. Marţi, rectificarea bugetară pe care o aşteaptă foarte mulţi români. Aţi văzut că sunt deja întârzieri şi nu ştiu cum s-a întâmplat ca Ministerul Sănătăţii să nu plătească centrele de vaccinare, oamenii sunt neplătiţi de vreo două luni de zile (…). PNRR-ul. Dacă domnul Ghinea pleacă, voi prelua eu ministerul, pentru a mă asigura că lucrurile merg înainte şi vom accelera procedura, ca să mă asigur că vom avea la finalul săptămânii aprobat PNRR-ul„, a declarat premierul.

El a mai menţionat, printre priorităţile pe termen scurt, ordonanţa de urgenţă pentru compensarea costurilor cetăţenilor cu facturile la energie.

Acestea nu sunt momente în care poţi să laşi ţara fără guvern. Cine face acest lucru arată că este iresponsabil şi imaturitate politică„, a mai subliniat şeful Guvernului.

Discuții frecvente u Klaus Iohannis

Întrebat dacă a avut discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, Cîţu a declarat că are discuţii frecvente pe mai multe teme. 

Am discuţii frecvente cu domnul preşedinte pe mai multe teme. Sunt mai multe lucruri pe care ne consultăm sau ne informăm. Pe această temă este în spaţiul public, nu trebuie să discutăm”, a declarat Cîţu. 

De asemenea, cu Dan Barna premierul declară că a vorbit ultima oară miercuri. 

Astăzi nu am avut nicio discuţie cu dânsul. Ultima dată am discutat miercuri. De atunci am avut discuţii cu domnul Ghinea să mă asigur că PNRR merge mai departe. A fost OK,şi-a făcut treaba, pe mine asta mă interesează, să avem PNRR aprobat”, a declarat premierul. 

Întrebat dacă mai poate PNL guverna alături de USR PLUS; Florin Cîţu a declarat că nu a crezut că vreodată se va repeta episodul în care Liviu Dragnea şi-a dat jos propriul Guvern. 

Nu e vorba de moţiune. Am crezut că nu se va întâmpla în România să avem un al doilea Dragnea. Asta este. Nu poţi să spui niciodată, niciodată. Este tristă această moţiune USR- AUR şi cumva cred că vor trebui  să se gândească colegii de la USR să stai alături de ei ca oameni. Să stai alături de ei, să legitimezi un partid cum e AUR e chestie de onoare, de morală şi dacă nu mai avem nici onoare nici morală în România, atunci e  mai greu. Nu e vorba de guvernare. Totuşi, ca oameni, când stai şi te uiţi în oglindă şi vezi că stai lângă cei de la AUR care au avut un comportament îngrozitor împotriva românilor, aici e o analiză pe care trebuie să şi-o facă singuri”, a declarat Cîţu. 

Premierul este de părere că singura soluţie pentru România este această coaliţie de guvernare. 

Cred că singura soluţie pentru România o reprezintă această coaliţie. Îi aştept să se întoarcă, să vină la masă, chiar după ce au depus şi această moţiune. Îi aştept să vină la masă, să discute. Cel mai simplu era să vină cu un ministru al Justiţiei. Asta era cel mai uşor de rezolvat această criză. Au ales calea  extremă, una tristă pentru România, să dai legitimitate unui partid extremist, aşa cum este AUR”, a declarat Florin Cîţu, care a adăugat că a înţeles că miniştrii USR PLUS vor demisiona din Guvern. 

Întrebat, de asemenea, dacă actualul preşedinte al PNL, Ludovic Orban a trădat, Cîţu a declarat că fiecare răspunde în faţa propriei conştiinţe. ”Este o acţiune bizară ca preşedintele PNL să facă tot ce e posibil ca moţiunea USR AUR să fie dezbătută. Fiecare răspundem în faţa propriei conştiinţe”, a declarat Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...