Premierul Ciucă îl bagă în ședință de urgență pe ministrul Apărării după declarațiile legate de pacea din Ucraina

Nicolae Ciucă a declarat că îl așteaptă pe Vasile Dîncu să se întoarcă în țară ca să aibă o discuție personală cu acesta despre declarațiile privind negocierile de pace în Ucraina. „Trebuie să avem o discuţie cât se poate de deschisă faţă de opinia dumnealui, care nu este a Guvernului şi va trebui să tranşeze foarte clar acest aspect”, a arătat premierul.

Vasile Dîncu a făcut, în urmă cu doar câteva zile, declarații care au stârnit controverse. „Singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia”, a spus Vasile Dîncu.

Și Klaus Iohannis a reacționat la opiniile ministrului Apărării. Preşedintele i-a transmis lui Vasile Dîncu să citească mai frecvent revista presei.

„Ucrainenii plătesc preţul de sânge în acest război şi trebuie să acceptăm ideea cu toţii că doar Ucraina va decide când, cum şi ce negociază. Această poziţie este poziţia noastră oficială, este poziţia oficială a UE şi probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziţii”, a spus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...