Premierul Ciucă le cere autorităților locale sprijin reciproc, pentru finalizarea recensământului. Care sunt zonele – problemă

La o săptămână înaintea termenului în care ar trebui să se încheie, o persoană din șapte încă nu a fost recenzată. Există zone în care situația este atât de dificilă încât primul ministru Nicolae Ciucă a făcut apel la autorități să-și ofere sprijin reciproc.

Cu termenul de finalizare prelungit deja, operațiunea trebuie finalizată până pe data de pe 31 iulie, în conformitate cu legea și cu angajamentele avute cu programul Băncii Mondiale.

Conform situației prezentate de premier, în momentul de față, peste 85% din recensământ s-a desfășurat, „ceea ce poate să constituie un grad satisfăcător”.

„Mai sunt câteva zile până la sfârșitul lunii; cred că putem, prin intermediul autoritățile locale – prefecturi, primăriile -, prin sprijinul pe care îl pot acorda de la o localitate la alta, dintr-un județ în altul, cu recenzori, să asigurăm finalizarea acestui demers. Sunt probleme, din ceea ce am primit noi până acum, în municipiul București, în Timișoara și în Iași, ca atare, rog să se ia măsuri la nivelul acestor localități. Ştiu că în București au fost aduși recenzori din Călărași, poate și celelalte județe pot să dea o mână de ajutor, astfel încât să se finalizeze așa cum se cuvine”, a transmis prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Acesta a discutat cu președintele Institutului Național de Statistică și speră că, așa cum s-au derulat lucrurile, recensământul se va finaliza în termen.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Sebastian Burduja, convins că sectorul energiei nucleare va renaște. România ar putea finaliza proiectul Cernavodă

Sebastian Burduja, convins că sectorul energiei nucleare va renaște. România ar...

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, este convins că sectorul nuclear este pe punctul de a renaște. Dacă în trecut oamenii erau sceptici cu privire la...

Furia internetului: ”Cea mai frumoasă femeie din lume” șochează cu imagini...

Un nou val de controverse a lovit internetul după ce Paige Spiranac, fostă jucătoare profesionistă de golf și desemnată ”cea mai frumoasă femeie din...