Premierul Ciucă le cere autorităților locale sprijin reciproc, pentru finalizarea recensământului. Care sunt zonele – problemă

La o săptămână înaintea termenului în care ar trebui să se încheie, o persoană din șapte încă nu a fost recenzată. Există zone în care situația este atât de dificilă încât primul ministru Nicolae Ciucă a făcut apel la autorități să-și ofere sprijin reciproc.

Cu termenul de finalizare prelungit deja, operațiunea trebuie finalizată până pe data de pe 31 iulie, în conformitate cu legea și cu angajamentele avute cu programul Băncii Mondiale.

Conform situației prezentate de premier, în momentul de față, peste 85% din recensământ s-a desfășurat, „ceea ce poate să constituie un grad satisfăcător”.

„Mai sunt câteva zile până la sfârșitul lunii; cred că putem, prin intermediul autoritățile locale – prefecturi, primăriile -, prin sprijinul pe care îl pot acorda de la o localitate la alta, dintr-un județ în altul, cu recenzori, să asigurăm finalizarea acestui demers. Sunt probleme, din ceea ce am primit noi până acum, în municipiul București, în Timișoara și în Iași, ca atare, rog să se ia măsuri la nivelul acestor localități. Ştiu că în București au fost aduși recenzori din Călărași, poate și celelalte județe pot să dea o mână de ajutor, astfel încât să se finalizeze așa cum se cuvine”, a transmis prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Acesta a discutat cu președintele Institutului Național de Statistică și speră că, așa cum s-au derulat lucrurile, recensământul se va finaliza în termen.

1 COMENTARIU

  1. 13 milioane de locuitori vă îngrozește şi vă sperie cu adevărat? Aşa este tovarășe Nicolae Ciucă ?
    Credeți că Europa doarme în bocanci cu șireturile dezlegate și îi puteți manipula după poftele și idioțeniile voastre ?
    Vai și amarul vostru și de mama voastră de la care ați supt laptele matern.
    A decima pe timp de pace poporul și neamul este chiar o performanta tristă de trecut in cartea recordurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...