Premierul Ciucă le cere miniștrilor să urgenteze plățile către furnizorii de energie care au aplicat facturi compensate

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, că este importantă respectarea angajamentelor luate faţă de instituţii şi societatea civilă în privinţa plăţilor compensatorii către furnizorii de energie şi le-a solicitat miniştrilor Muncii şi Energiei să prezinte situaţia acestor plăţi.

„Aş dori, domnule ministru Budăi, să ne prezentaţi o actualizare a evoluţiei plăţilor compensatorii la nivelul Ministerului Muncii şi, de asemenea, domnule ministru al Energiei, nivelul la care ne găsim pe evoluţia acestor plăţi pentru a putea să confirmăm că tot ceea ce am discutat şi ne-am angajat în dialogul nostru cu instituţiile şi societatea civilă se realizează.(…) Este importantă şi suma, valoarea ei, dar important este să ne respectăm angajamentele”, a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern, citat de Agerpres.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că începând de luni se fac plăţi, imediat ce sunt redepuse noile cereri de solicitare de sume.

„Aşa cum am informat, joi a avut loc ultima discuţie cu furnizorii din tot ce ţine de atribuţiile Ministerului Muncii, prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială. Începând de luni, după repunerea noilor cereri de solicitare de sume, se fac plăţi. Ieri am avut 18 milioane, astăzi, până la ora intrării în Guvern, cât am discutat cu colegii de la ANPIS, avem trei furnizori cu 6,5 milioane, până în ora 13,00, când putem trimite la Trezorerie, lucrăm în continuare şi actualizăm oră de oră sumele. Ce este important de reţinut? Că începând de luni se fac plăţi, se ţine legătura cu furnizorii şi zi de zi, cum avem situaţiile înaintate de dumnealor şi verificările de rigoare, imediat punem în plată fără să mai aşteptăm cele 30 de zile, cum scrie în lege, pentru că ne dorim să închidem această acţiune cât mai repede”, a explicat Budăi.

Virgil Popescu: Plățile către furnizorii de energie se fac de două săptămâni

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că la ministerul pe care îl conduce plăţile se fac săptămânal şi că în cazul IMM-urilor trebuie verificat ajutorul de minimis.

„La Ministerul Energiei au început plăţile în urmă cu două săptămâni. Săptămâna trecută au fost făcute plăţi făcute de 5 milioane lei, noi facem plăţi săptămânal. Vinerea se transmit la ordonanţare. Procedura de plată la Ministerul Energiei trebuie să ia în calcul inclusiv verificarea pentru întreprinderi mici şi mijlocii a ajutorului de minimis. De aceea, sumele sunt mai mici la solicitare decât pentru consumatorul casnic, dar trebuie să verificăm dacă au primit ajutor de minimis, regulamentul european ne obligă să facem acest lucru, dar facem faţă săptămânal, de aceea facem plăţi săptămânal”, a explicat Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...