Premierul Ciucă vrea mai mulți specialiști în gestionarea banilor europeni. Motivul invocat

Primul ministru, Nicolae Ciucă, vrea ca numărul specialiștilor în gestionarea fondurilor europene să crească. Mai mult, fiecare minister va prezenta stadiul îndeplinirii absorbției fondurilor europene.

Premierul a convocat joi, la sediul Guvernului, o reuniune de lucru cu Autoritățile de Management și miniștrii de resort. Principalele teme abordate au fost legate de stadiul implementării Cadrului Financiar Multianual 2014-2020, stadiul pregătirii perioadei de programare 2021-2027 și Programul Național de Redresare și Reziliență.

Premierul a cerut să se ia toate măsurile necesare pentru a absorbi cele peste 80 de miliarde de euro pe care România le are la dispoziție din cele trei resurse europene.

Prioritare în acest sens vor fi punerea în stare de operativitate a Autorităților de Management și activarea responsabililor de reforme din structurile guvernamentale și a mecanismelor de lucru.

Ciucă a cerut un set de propuneri pentru sprijinirea beneficiarilor și recuperarea ritmului de absorbție din fondurile rămase din Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 precum și simplificarea procedurilor și reducerea birocrației, alături de preluarea modelelor de succes din alte state europene.

Conform unui comunicat de presă al Guvernului, un rol esențial în optimizarea mecanismelor de absorbție îl va avea personalul calificat. În acest sens, premierul a solicitat demararea unor cursuri de pregătire a angajaților implicați în gestionarea banilor europeni.

Nu voi accepta să nu absorbim acești bani. Vom analiza săptămânal evoluția, în ședință de Guvern. Fiecare ministru va prezenta stadiul îndeplinirii obiectivelor de absorbție și va participa la toate întâlnirile cu oficialii europeni”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

La discuțiile de joi au participat Dan Vîlceanu, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, secretari de stat și directori generali/reprezentanți ai AM-urilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...