Premierul liberal Cîțu vrea o masă rotundă cu specialiștii PSD

Premierul Florin Cîțu anunță că este dispus să participe la o masă rotundă cu specialiștii PSD din sănătate, dar nu înțelege de ce social – democrații transmit mesaje confuze.

Într-o conferință de presă susținută luni dimineață, primul ministru a spus că nu pricepe criticile din parte principalului partid de opoziție. În urmă cu câteva luni, acesta critica guvernul că a adoptat măsuri prea relaxate împotriva pandemiei, în vreme ce în prezent nu este de acord cu impunerea noilor restricții.

„Sunt pregătit să ascult și opinia specialiștilor din PSD. Specialiști nu au culoare politică, lupta pentru sănătatea românilor nu are culoare politică dar, decât să dăm mesaje confuze, acum e momentul să stăm toți la masă, specialiștii, și să vedem care sunt cele mai bune măsuri pentru sănătatea românilor”, a spus Cîțu.

Acesta a susținut că, în România, măsurile sunt luate în funcție de gradul de incidență.

„Am luat aceste măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului și pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare”, a mai spus Cîțu.

Conform acestuia, în luna aprilie România va beneficia de un plus de 4,5 milioane doze de vaccin, iar capacitatea de a vaccinare va crește la o sută de mii de persoane zilnic.

Față de planul inițial, dacă se păstrează noul calendar al vaccinurilor, se va putea atinge pragul de zece milioane de români vaccinați în luna august în loc de luna septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...