Orban anunță prelungirea stării de alertă

Starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile, fără a fi instituite însă restricții noi. Anunțul a fost făcut luni de premierul Orban, care a evitat să spună dacă se va lua măsura carantinării marilor orașe.

Primul ministru a declarat că se pregătește Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

„În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal”, a spus Orban luni.

Întrebat dacă se pune problema uneiposibile carantinări a Bucureștiului, premierul a evitat un răspuns concret.

„În ceea ce priveşte decizia de carantinare a unor mari oraşe sau a Capitalei, este o decizie mai dificil de luat, pentru că sunt extrem de multe considerente legate de carantină. Noi nu ne dorim să ajungem aici, obiectivul nostru este acela de a stăvili creşterea numărului de cazuri. De altfel, în Bucureşti a existat o tendinţă ascendentă, dar o tendinţă ascendentă care nu s-a încadrat în specificul marilor metropole din alte ţări europene, unde progresia a fost mai degrabă geometrică”, a spus Orban.

Premierul a pasat răspunderea către specialiștii din sănătate publică, epidemiologi și infecţionişti, anunțând că nu se hazardează să dea o dată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...

Cine sunt părinții beizadelei de 19 ani care a ucis doi...

Șoferul drogat de la 2 Mai, Matei-Vlad Pascu, are 19 ani, are permis de puțin timp și provine dintr-o familie înstărită din București. Mama lui...