Premierul Marcel Ciolacu anunță beneficiile plafonării prețurilor: Peste 1.100 de lei economisiți lunar pentru milioane de familii

Publicat: 26 feb. 2024, 21:22, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Premierul Marcel Ciolacu anunță beneficiile plafonării prețurilor: Peste 1.100 de lei economisiți lunar pentru milioane de familii
Alegeri prezidentiale, in septembrie

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut o postare semnificativă pe pagina sa oficială de Facebook, evidențiind beneficiile plafonării prețurilor la energie, gaze și alimente. Potrivit postării, peste 1.100 de lei ar fi fost plătiți lunar de milioane de familii dacă nu ar fi fost implementate aceste măsuri esențiale de către PSD în timpul guvernării.

Declarațiile premierului sunt susținute de rezultatele unui studiu realizat de fundația Friedrich-Ebert-Stiftung România, care indică faptul că plafonarea prețurilor a avut un impact semnificativ asupra costurilor cu bunurile și serviciile necesare unui trai decent. Conform datelor obținute în cadrul studiului, pentru o familie cu doi copii, aceste măsuri au dus la o reducere cu 11% a cheltuielilor lunare.

Premierul Ciolacu subliniază că aceste măsuri au avut un impact pozitiv, protejând nivelul de trai al populației, în special al celor cu venituri reduse. În contextul pandemiei și al crizelor economice, el susține că rolul statului este esențial în intervenția pentru apărarea intereselor majorității cetățenilor.

Deși premierul anticipează critici din partea susținătorilor pieței libere, el reafirmă convingerea sa în necesitatea intervenției statului în astfel de perioade dificile, menționând că obiectivul principal este apărarea celor mulți. Postarea sa a generat deja reacții variate în mediul online și în spațiul public, deschizând un dialog despre rolul statului în gestionarea crizelor economice.