Premierul Republicii Moldova vine azi la București. Ce vor discuta Natalia Gavrilița și Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă o va întâmpina, joi, la București, pe omoloaga sa din Republica Moldova, Natalia Gavrilița, alături de care va susține și o serie de declarații de presă comune, potrivit agendei publicate de Guvernul României.

Cu ocazia vizitei, cei doi oficiali vor discuta despre oportunitățile de dinamizare a dialogului politic, dar și despre organizarea unei ședințe comune de cabinet la început de 2022. „Joi, 9 decembrie, voi efectua o vizită oficială la București, la invitația omologului meu român, Nicolae Ciucă. În cadrul întrevederii cu premierul României voi discuta oportunitățile de dinamizare a dialogului politic în contextul implementării «Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare dintre Republica Moldova și România», precum și organizarea unei ședințe comune de Guvern la începutul anului 2022. Începând cu ora 11:35, voi susține declarații de presă împreună cu șeful Guvernului de la București”, a scris premierul Republicii Moldova, miercuri, pe Facebook.

Natalia Gavrilița se va întâlni cu președinții Senatului și Camerei Deputaților, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, dar și cu Președintele României, Klaus Iohannis.

Vizita oficială va continua la Palatul Parlamentului, unde voi avea întrevederi cu Florin-Vasile Cîțu, Președintele Senatului, și cu Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților. Ulterior, delegația Republicii Moldova se va îndrepta spre Palatul Cotroceni, unde va fi primită de Klaus Werner Iohannis, Președintele României”, a adăugat șefa guvernului de la Chișinău.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FNataliaGavrilitaPM%2Fposts%2F317351097060829&show_text=true&width=500

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

 1. O întâlnire frumoasă între dl. Ciucă si minunata minunată doamnă Natalia Gavrilița o doamnă de altfel foarte, foarte inteligentă. Asta da ziuă!
  Moldova ar putea fi întrebată „poți face un pas înainte în aceste domenii” ???

  Lovitura mortală a URSS a fost dată în urmă cu 30 de ani într-o cabană de vânătoare. Când liderii celor trei republici slave ale Uniunii Sovietice s-au întâlnit la o cabană de vânătoare retrasă, la 8 decembrie 1991, soarta vastei țări a stat în balanță. Cu o lovitură de stilou, ei au dat o lovitură mortală URSS, declanșând unde de șoc care încă se răsfrâng trei decenii mai târziu în În tensiunile dintre Rusia și Ucraina.
  Acordul pe care l-au semnat la dacha din Viskuli, în pădurea Belavezha de lângă granița cu Polonia, declara că „URSS încetează să mai existe ca subiect de drept internațional și ca realitate geopolitică”. De asemenea, a creat Comunitatea Statelor Independente, o alianță liberă a fostelor republici sovietice care încă există, dar care are puțină semnificație.
  Stanislav Shushkevich, șeful republicii Bielorusia, așa cum era numită Belarus la acea vreme, a vorbit despre semnarea acordului cu mândrie. Acordul încheiat cu Boris Elțin din Rusia și Leonid Kravchuk din Ucraina a marcat o „capodopera diplomatică”.
  Șușkevici, Elțin și Kravciuk ajunseseră la cabana Viskuli de lângă granița cu Polonia însoțiți de câțiva consilieri seniori pe 7 decembrie. Participanții au descris ulterior atmosfera ca fiind tensionată – toată lumea și-a dat seama că miza este mare și toți se confruntau cu riscul de a fi arestat sub acuzația de trădare, dacă a vrut Gorbaciov.

  Pe fondul acumulării recente de trupe ruse raportate de Washington și Kiev, Putin a căutat garanții de la Biden că alianța militară NATO nu se va extinde niciodată pentru a include Ucraina, care a căutat de mult timp să adere. Americanii și aliații lor din NATO au spus că această solicitare nu a început.

  „Ucraina modernă este în întregime produsul erei sovietice”, a spus Putin într-un articol publicat în iulie. „Știm și ne amintim bine că a fost modelat – în mare parte – pe pământurile Rusiei istorice. Este clar că Rusia a fost efectiv jefuită”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole