Premierul României, despre problema șobolanilor din București: Responsabilitatea este la autoritățile locale

Premierul Florin Cîțu a dat o primă reacție referitoare la o problemă actuală: șobolanii care mișună pe străzile Capitalei, în mod special pe cele din sectorul 1

Florin Cîțu a declarat după ședința de Guvern că responsabilitatea deratizării în București aparține autorităților locale iar dacă este nevoie de suplimentarea bugetului, atunci Executivul poate interveni.

„Este o urgență, dar este una a aleșilor locali, a celor care au ales să administreze Bucureștiul și trebuie să-și ducă la îndeplinire sarcina cu care oamenii i-au votat. Este, din punctul meu de vedere, dacă este vorba de buget, dar până acum n-a discutat nimeni cu noi că ar avea nevoie de buget, asta este ce putem face. Nu a venit nimeni la noi cu propunere de act normativ care să simplifice lucrurile, de aceea responsabilitatea este la autoritățile locale.

Dacă autoritățile locale doresc sprijinul nostru și putem să-l dăm și avem cadrul legal, bineînțeles că ne vom implica”, a spus Florin Cîțu, întrebat dacă consideră o urgență problema șobolanilor din București și dacă poate interveni Guvernul cu un act normativ.

Reamintim faptul că deratizarea a început anul acesta cu întârziere în Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole