Premierul Ucrainei spune că Ucraina ar trebui reconstruită pe banii oligarhilor ruși

Într-o zi, războiul din Ucraina se va termina. Unii spun că în toamna asta. Alții, mai pesimiști, că peste câțiva ani. Cert e că n-o să dureze până la apocalipsă. Și, când se va sfârși războiul, trebuie reconstruită Ucraina.

Despre acea zi, a reconstrucției, a vorbit premierul Ucrainei, Denis Șmihal, într-o conferință la Lugano, în Elveția, și este citat de Reuters. Cum costurile reconstruirii acestei țări ar putea ajunge până la 750 de miliarde de dolari, ele, potrivit lui Șmihal, ar trebui să fie suportate de rușii bogați: „Noi credem că o sursă-cheie pentru refacerea Ucrainei ar trebui să fie activele confiscate ale Rusiei și ale oligarhilor ruși. Autoritățile ruse au declanșat acest război sângeros. Au produs aceste distrugeri masive și ar trebui să fie trase la răspundere pentru ele”.

Premierul ucrainean a estimat că activele rusești înghețate au o valoare între 300 și 500 de miliarde de dolari. Șefa diplomației britanice, Liz Truss, s-a arătat de acord cu Șmihal: „Luăm în considerare opțiunile pe care le avem pentru folosirea activelor rusești. În același timp, facem tot ce putem pentru a reporni economia ucraineană”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...