Premiile Gopo 2022: Actrița Viorica Vodă a mărturisit că a făcut terapie pentru hărțuire sexuală

Publicat: 05 mai 2022, 11:00, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
Premiile Gopo 2022: Actrița Viorica Vodă a mărturisit că a făcut terapie pentru hărțuire sexuală

La Gala Premiilor Gopo de miercuri seară, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea filmului Filantropica, actrița Viorica Vodă a mărturisit că a făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria de cinema și teatru.

Momentul a fost marcat cu aplauze, iar Katia Pascariu, cea care a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță, a spus în discursul de mulțumire că s-a trecut cam repede peste declarația Vioricăi Vodă.

Actrița Viorica Vodă a mărturisit că sunt foarte mulți directori de teatru, regizori care au confundat-o cu personajul Dianei Dobrovicescu din filmul Filantropica, regizat de Nae Caranfil. „Atât de credibilă am fost”, a completat actrița. Din cauza hărțuirii sexuale la care a fost supusă în sistem a fost nevoită să facă ani de zile psihoterapie.

În vârstă de 45 de ani și mamă a doi copii, dintre care o fată de 20 de ani, actrița Viorica Vodă a explicat la Gala Premiilor Gopo că a simțit nevoia să facă aceste mărturisiri pentru ca tinerele supuse hărțuirii sexual să prindă curaj și să vorbească despre ceea ce li se întâmplă. Nu își propuse să vorbească despre acest lucru la Gală.