Preoți de AUR: Filială inaugurată cu reprezentanți ai bisericii, deși Sfântul Sinod a interzis implicarea preoților în politică

Noua filială din Câmpeni (ALBA) a Alianței pentru Unirea Românilor a fost inaugurată de co-președintele George Simion, în prezența a doi preoți. Faptul că regulamentele Bisericii Ortodoxe nu permit implicarea slujitorilor Domnului în politică a trecut pe plan secund.

„Avem punct de contact AUR acasă la Avram Iancu”, anunța joi George Simion, făcând referire la localitatea Câmpeni, din județul Alba.

Alături de el, în fotografie, pot fi văzuți și doi preoți.

Asta în pofida faptului că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) a interzis implicarea lor în politică. Decizia apare în Hotărârea Sfântului Sinod din 5-7 martie 2008, și se referă exact la problema implicării preoților în politică.

„Arhiereului, preotului, diaconului şi monahului îi este interzis să facă politică partinică, să fie membru al unui partid politic, să participe la  campanii electorale, să candideze şi să devină membru al Parlamentului sau consiliilor locale, primar, viceprimar sau să  ocupe funcții în administrația publică centrală şi locală”, se arată în Hotărârea Sfântului Sinod.

Conform acesteia, cel care va încălca aceste reguli are de ales între cariera politică şi  misiunea preoțească, pentru totdeauna, fără drept de revenire în cler. Abaterile de acest fel vor fi judecate în Consistoriile eparhiale.

„În acelaşi timp, Sfântul Sinod face un călduros apel către liderii partidelor politice din România să nu permită recrutarea de membri din rândurile clerului şi nici folosirea în scopuri politice a persoanelor, spațiilor, slujbelor şi însemnelor bisericeşti”, se mai arată în această Hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole