Presa argentiniană: „Casa secretă din România a Prințului Charles”

Prințul Charles deține un număr mare de proprietăți în întreaga lume, cum ar fi casa de weekend în care obișnuia să se odihnească împreună cu Lady Di și pe care a scos-o recent la vânzare. 

Presa argentiniană, respectiv La Nacion, scrie despre casele Prințului Charles, dar se focalizează pe ceva anume. „Poate una dintre cele mai puțin cunoscute este „Casa albastră”, pe care a cumpărat-o în 2006, în România, după ce a vizitat țara și a fost fermecat de zonele rurale ale acesteia.

Acum au devenit cunoscute fotografiile cu exteriorul și interiorul casei care, deși la exterior are un aspect modest, a fost remodelată în stilul tradițional al țării, cu detalii de lux în diferite colțuri”, scrie La Nacion, care adaugă în dreptul unei fotografii cu superba casă „La casa secreta”.

„Casa albastră” din Viscri, deținută de prințul Charles, este descrisă drept „fermecătoare”, de cotidianul argentinian La Nacion: „Are șapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living și o bucătărie, iar decorul este inedit”. „La casa secreta de Carlos

Nu pare a fi genul unui prinț britanic

Cotidianul mai notează că Prințul de Wales a vizitat România în 1998 și „a fost fascinat de această țară. În special era interesat de zonele rurale, așa că opt ani mai târziu, când a apărut o oportunitate imobiliară, nu a avut nicio îndoială. Astfel, fiul Elisabetei a II-a a cumpărat o casă într-un mic sat din Transilvania, având și o fermă pe aceeași proprietate”.
Casa este cunoscută sub numele de „Casa albastră”, datorită culorii zidurilor sale exterioare. La prima vedere, nu pare a fi genul de proprietate de care ar fi interesat un prinț britanic; cu toate acestea, casa are spații mari care au fost remodelate, pentru a răspunde cerințelor noului proprietar, mai spune publicația.

Care adaugă că minunata „Casă albastră” are șapte camere duble cu baie, o sufragerie, un living și o bucătărie. „Poate că cel mai impresionant lucru care poate fi văzut în fotografiile care au fost publicate acum este decorul. Fiecare dintre spații este mobilat cu mobilier transilvănean vechi. Aspectul vintage al locului, asociat cu absența televizoarelor sau a aparatelor de radio, creează o atmosferă de liniște și deconectare ce îndeamnă la transformarea casei într-un fel de „refugiu”, departe de presiunile vieții reale”.

Nu în ultimul rând, interesul jurnaliștilor argntinieni pare să fi fost suscitat de către trei dintre băile dormitoarelor, care au propria cadă: „Acest spațiu este decorat cu tapet cu model și faianță pictată manual, care reflectă cultura autentică transilvăneană. În plus, mai sunt băi foarte speciale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...