Presa din Belgia scrie despre cazul Diana Șoșoacă

Serviciul public de radio și TV a comunității franceze din Belgia a relatat povestea echipajului TV RAI Uno care a mers în România s-o intervieveze pe senatoarea Diana Șoșoacă, în contextul ratei scăzute de vaccinare anti-COVID-19 din rândul populației.

Aceasta este povestea unui reportaj despre coronavirus care a luat o turnură proastă. Este povestea unui echipaj al televiziunii italiene RAI care a plecat în România să producă un material despre rata foarte scăzută de vaccinare anti-Covid-19 din țară”, este paragraful cu care începe articolul de pe site-ul serviciului public al televiziunii și radioului comunității franceze din Belgia.

Săptămâna trecută, Lucia Goracci, trimisul special al postului italian TV RAI Uno, merge astfel către București. Nerăbdătoare să înțeleagă mecanismul care a făcut ca populația să se îndoiască de vaccinuri, jurnalista decide să-i dea cuvântul senatoarei foarte mediatizate Diana Ivanovici Șoșoacă, antivaccinistă notorie și foarte activă pe rețelele sociale.

Obișnuită cu gesturile grandioase, cea care nu ezită să compare oamenii care merg la vaccinare cu ducerea mieilor la tăiere acceptă invitația și oferă echipei un interviu în biroul său.

Foarte rapid, Diana Șoșoacă își arată adevărata față, subliniază rata foarte scăzută a deceselor și vorbește despre un nou proces Nuremberg care vine pentru cei care împing oamenii să se vaccineze, inclusiv autorități.

Pusă în fața paralelei dubioase cu istoria întunecată a umanității, jurnalista încearcă să recentreze interviul pe faptele concrete. Nimic nu ajută, situația este tensionată. Senatoarea apoi îi cere echipei din Italia să plece, înainte de a se răzgândi, ridicându-se și încuind jurnaliștii. Senatoarea în acest timp sună la poliție”, mai arată publicația din Belgia.

Reportajul a fost editat și difuzat pe TG1, principalul post de știri al RAI, declanșând o revoltă în media. În același timp, autoritățile italiene se mobilizează. Ambasadorul român de la Roma este convocat. În acest timp, ambasadorul Italiei la București și-a exprimat nemulțumirile autorităților române”.

De asemenea, jurnalista Lucia Goracci a recunoscut în diferite publicații din peninsulă că i-a fost frică: „Nu m-am așteptat ca acest lucru să se întâmple în România…Da, am fost îngrijorată, în special când situația s-a schimbat de la grotesc la foarte tensionată și intimidantă. În special având în vedere că a durat ore în șir. Am avut o întâlnire programată la biroul senatoarei Șoșoacă la 3:30 pm, iar la miezul nopții încă eram la secția de poliție”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole