Presa japoneză e pe jar: Îndrăgostită, prințesa națiunii renunță la tot! (VIDEO)

Prințesa Mako – nepoata actualului împărat Naruhito, a decis să renunțe la titlu și la peste un milion de euro (compensaţia guvernamentală care i se cuvine de drept după căsătorie). Acest fapt a declanșat valuri uriașe atât în familia prințesei, cât și în presa niponă.

Anunţul cu privire la hotărârea prințesei Mako a fost făcut de mass-media japoneză, care a menționat că, în acest caz, ar fi prima dată de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial când nu va fi plătită compensaţia, potrivit Reuters.

Prințesa de 29 de ani se pregătește să se căsătorească cu iubitul ei de aceeaşi vârstă, fost coleg de facultate, Kei Komuro, motiv pentru care va pierde titlul regal. Compensaţia – estimată la aproximativ 152 de milioane de yeni (1,17 milioane de euro) – a fost concepută pentru a asigura „menținerea unei vieți demne” şi după îndepărtarea de familie.

Dispută financiară

Mako a afirmat că preferă să refuze banii în urma criticilor apărute în presă privind această căsătorie, alimentate de o dispută financiară în care sunt implicaţi mama lui Komuro și fostul ei partener – care, pare-se, ar fi finanțat studiile tânărului. În aprilie, Komuro – care studiază în Statele Unite pentru a obține o specializare în Drept – și-a luat angajamentul de a rambursa personal suma de bani. Căsătoria dintre cei doi tineri fusese anunțată în noiembrie 2017, dar câteva luni mai târziu, în februarie 2018, prințesa, prin intermediul Agenției Casei Regale, a fost nevoită să rectifice data, invocând „lipsa unei pregătiri adecvate pentru un eveniment de această amploare”, cerând scuze opiniei publice.

La sfârșitul anului 2020, prințul Akishino, tatăl lui Mako și fratele mai mic al actualului suveran, a spus că este de acord cu căsătoria fiicei sale mai mari, punând capăt preocupărilor apărute după logodnă și după mult controversata amânare a nunții.Komuro este așteptat luni în Japonia şi se preconizează că până în octombrie, cuplul se va căsători la primăria din Tokyo.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...