Președintele ASF, Alexandru Petrescu, susține listarea Moldova Agroindbank la Bursa de Valori București

Publicat: 07 feb. 2024, 08:56, de Vlad Stefan Orjan, în ESENȚIAL , ? cititori
Președintele ASF, Alexandru Petrescu, susține listarea Moldova Agroindbank la Bursa de Valori București

Autoritatea de Supraveghere Financiară reiterează sprijinul pentru extinderea companiilor din Republica Moldova pe piața de capital românească.

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, a anunțat marți că a avut o întâlnire la Chișinău cu echipa de conducere a Moldova Agroindbank (MAIB), cea mai mare instituție de credit din Republica Moldova. Discuțiile au vizat sprijinul ASF pentru listarea companiilor moldovenești pe piața de capital românească, sub condiția alinierii acestora la cadrul de reglementare aplicabil.

În cadrul dialogului, au fost abordate mai multe aspecte, inclusiv cele referitoare la listarea la Bursa de Valori București a MAIB, unul dintre obiectivele strategice ale băncii. Președintele Petrescu a subliniat importanța colaborării cu reprezentanții MAIB și ai autorităților de supraveghere din Moldova, precum Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) și Banca Națională a Moldovei (BNM).

Discuțiile s-au concentrat pe cerințele ce trebuie îndeplinite pentru derularea ofertei publice și modificările legislative necesare, desfășurate în cursul anului 2023. Un punct central al conversației a fost necesitatea asigurării interoperabilității depozitarilor centrali, precum și îndeplinirea cerințelor ante și post listare, cu accent pe transparență și divulgarea informațiilor.

Președintele ASF a evidențiat importanța acestor discuții în promovarea colaborării financiare și a consolidării relațiilor dintre piețele de capital ale României și Republicii Moldova. Listarea MAIB la Bursa de Valori București reprezintă un pas semnificativ în acest sens, deschizând noi oportunități de investiții și consolidare a relațiilor economice între cele două țări.