Președintele Biden nu îi înțelege pe republicani

Publicat: 06 mai 2021, 22:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Președintele Biden nu îi înțelege pe republicani

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Partidul Republican trece printr-o „mini-revoluţie”, referindu-se la puternicele tensiuni din rândurile „Grand Old Party” legate de poziţionarea sa faţă de Donald Trump.

Se pare că Partidul Republican încearcă să-şi definească valorile sale„, a declarat de la Casa Albă preşedintele democrat, potrivit AFP. „Sunt în mijlocul unui fel de mini-revoluţie„, a continuat el.

Dezbaterile sunt deosebit de aprinse în legătură cu soarta parlamentarei Liz Cheney, una dintre puţinele voci din GOP care l-au înfruntat pe Donald Trump şi au votat în favoarea punerii lui sub acuzare pentru „incitare la insurecţie„. Fostul preşedinte reclamă prin intermediul unor comunicate incendiare ca acesta din urmă să fie îndepărtată din poziţia ei de numărul trei al republicanilor în Camera Reprezentanţilor.

Sunt democrat de multă vreme. Am trecut prin perioade de lupte interne şi dezacorduri, dar nu-mi amintesc nimic de acest fel„, a continuat Joe Biden.

Întrebat cu câteva ore mai devreme în cursul unei vizite, liderul de la Casa Albă se arătase mai degrabă laconic: „Nu îi înţeleg pe republicani”.