Președintele Cehiei a ieșit de la Terapie Intensivă. Senatorii se pregăteau să-l declare inapt

Președintele Cehiei, Milos Zeman, a ieșit din secția de Terapie Intensivă în care fusese internat la un spital din Praga, după mai multe săptămâni și în mijlocul unui blocaj politic major.

Potrivit Euronews, Zeman a fost transferat într-o unitate de reabilitare, conform reprezentanților spitalului în care a fost tratat. Ieșirea lui de la ATI vine în contextul în care senatorii cehi iau în considerare să-l declare inapt pentru rămânerea în funcție. „În opinia spitalului, dat fiind bolii mai vechi de care suferă preşedintele Zeman, prognosticul pe termen lung este extrem de incert şi astfel posibilitatea ca el să revină la lucru în următoarele săptămâni este evaluată ca improbabilă”, a spus preşedintele Senatului ceh.

A stat trei săptămâni la ATI

Parlamentul trebuie, de aceea, să ia în discuţie activarea clauzei constituţionale care delegă altor oficiali atribuţiile preşedintelui, inclusiv numirea unui nou şef de guvern după alegerile din 8-9 octombrie”, a adăugat el. Conform presei cehe, șeful statului ceh suferă de probleme grave ale ficatului. Zeman a fost spitalizat în 10 octombrie, la o zi după alegerile parlamentare și a stat trei săptămâni la ATI.

Medicii spun că situația de sănătate a lui Zeman s-a îmbunătățit și că acesta suferit din cauza problemelor de sănătate legate de „cunoscutele sale boli cronice”. Conform spitalului, Zeman a ajuns în această stare din cauza „consumului slab de fluide și nutrienți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...