Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, celebrează tradiția Lăzărelului din Măgurele într-o atmosferă de comuniune și solidaritate

Publicat: 29 apr. 2024, 12:06, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, celebrează tradiția Lăzărelului din Măgurele într-o atmosferă de comuniune și solidaritate

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, s-a alăturat recent uneia dintre cele mai vechi și mai semnificative tradiții din Măgurele: Lăzărelul. Prin intermediul unei postări pe Facebook, Thuma a relatat despre participarea sa la acest eveniment cultural de importanță istorică.

Evenimentul marchează o tradiție străveche, care are rădăcini în urmă cu 250 de ani, când șapte familii de bulgari s-au stabilit în zona Aluniș. Aceste familii au adus cu ele obiceiuri și datini care s-au păstrat de-a lungul timpului și care sunt încă sărbătorite de întreaga comunitate.

În duminica Floriilor, fetele din sat merg să colinde cu urări de bine, aducând în mintea tuturor minunea Învierii lui Lazăr, din tradiția creștină. Thuma a subliniat importanța păstrării și transmiterii acestor tradiții, evidențiind contribuția lui Tudor Aranghel, un membru activ al comunității bulgare care se implică în conservarea acestor obiceiuri.

Președintele CJ Ilfov a exprimat, de asemenea, recunoștința față de primarul Narcis Constantin pentru invitația de a lua parte la acest eveniment, subliniind că tradițiile reprezintă o sursă de unitate și coeziune pentru întreaga comunitate.