Președintele CNAS: Avem peste 200.000 de pacienți cu cancer, ceea ce este ”dramatic”

Publicat: 19 feb. 2024, 21:12, de Magda Marincovici, în Sănătate
Președintele CNAS: Avem peste 200.000 de pacienți cu cancer, ceea ce este ”dramatic”
cancer Planul național de cancer servicii gratuite

Avem peste 200.000 de pacienți cu cancer, din care 2.700 sunt copii, ”ceea ce este dramatic pentru starea de sănătate a unei populații”, a declarat, luni, președintele CNAS, medicul Valeria Herdea.

”Din păcate, avem 207.722 de pacienţi cu cancer şi tot din păcate avem 2.700 de copii şi vorbesc de copii minori care suferă de aceste afecţiuni oncologice, ceea ce este dramatic pentru starea de sănătate a unei populaţii”, a spus președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), medicul Valeria Herdea.

În legătură cu plata concediilor medicale, președintele CNAS a declarat că acestea se vor plăti eșalonat.

Concediile medicale se vor plăti eșalonat, pentru că nu se pot face altfel. Plătim un procent în fiecare lună pentru a putea eșalona pe parcursul întregului an de comun acord cu Ministerul de Finanțe, a explicat președintele CNAS.

De asemenea, președintele CNAS a mai precizat că, în urma evaluării la nivelul cabientul de familie, au fost constatate ”sub 1% derapaje”.

Această precizare a președintei CNAS vine pe fondul afirmațiilor ministrului Rafila, potrivit căruia sunt medici care eliberează un număr foarte mare de concedii medicale și că sunt necesare verificări în această direcție.