Președintele, despre tragedia Piatra-Neamț: Există și un vinovat moral-PSD. Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți, despre tragedia de la Spitalul Județean de la Piatra-Neamț. Șeful statului spune că sistemul sanitar trebuie regândit din temelii. De asemenea, Iohannis spune că există și un „vinovat moral” de incendiul de la secția ATI a SJU Piatra-Neamț: PSD.

„Sunt alături de familiile îndoliate și le urez sănătate celor care au suferit. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat imediat. Respectul și aprecierea mea pentru medicul Cătălin Denciu.

Sistemul sanitar din România trebuie regândit din temelii. Subfinanțarea, lipsa de modernizare, corupția endemică, incompetența și neimplicarea. Toate au măcinat sistemul nostru medical și au făcut mulți profesioniști să plece din țară. E meritul medicilor că prin eforturi uriașe salvează vieți și vindecă pacienți în ciuda tuturor dificultăților.

Doar reforme autentice făcute de o majoritate care lucrează pentru români pot schimba aceste defecte substructurale.

Ne lovim de aceleași obstacole: rezistența la schimbare. mereu aceeași politicieni care au secătuit România strigă de pe margine”, a declarat Iohannis.

PSD, „vinovatul moral” pentru tragedia de la Piatra Neamț

De asemenea, președintele spune că există și un vinovat moral pentru tot ce s-a întâmplat: PSD.

„Există și un vinovat moral. Cel care a blocat Guvernul lună de lună în Parlament și a îndemnat oamenii să nu respecte regulile în plină pandemie.

Autoritățile locale pesediste, e un adevăr care trebuie spus, au aplicat după ureche măsurile de la centru.

La Piatra Neamț au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu DSP.

Nu alocă resurse suficiente, nu aplică standarde ridicate și preferă improvizații care în cele din urmă în mod tragic fac victime.

România are nevoie de reforme profunde care sunt posibile doar cu sprijinul unei largi majorități parlamentare. De aceea votul din 6 decembrie e mai important ca oricând pentru a fi posibil amplul proces de reconstrucție pe care eu cu guvernul liberal ni le-am asumat”, a mai spus președintele.

Iohannis: Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă

Întrebat dacă Guvernul Orban ar trebui să demisioneze în urma acestei tragedii, Iohannis a spus clar și răspicat că nu.

„Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. Este un guvern în funcție de nici un an de zile și a gestionat această criză imensă. Sistemul de sănătate a fost adus în această stare de guvernele PSD-iste. Nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă.

Dimpotrivă, Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă când toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze. Asta nu face bine într-o pandemie, iar această tragedie de la Piatra Neamț ne arată felul în care PSD-ul a tratat sistemul de sănătate, a dus aproape la falimentul acestui sistem”, a declarat Iohannis.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...