Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili: O aderare rapidă la UE este nerealistă

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a solicitat Uniunii Europene ”o formulă politică” ce ar traduce în termeni politici, economici şi instituţionali voinţa acestei ţări de a se integra în UE, relatează agenţia EFE.

Într-un interviu acordat postului francez de televiziune BFMTV, ea a recunoscut că ideea ca Georgia să devină membră a UE ”de azi pe mâine” nu este realistă, dar a apreciat că europenii ar putea ‘‘face un gest politic”.

Aşa cum au ştiut să se unească în răspunsul faţă de invaziei Rusiei în Ucraina, europenii ar putea ‘‘găsi formula politică menită să traducă vorbele Ursulei von der Leyen”, preşedinta Comisiei Europene, care duminică a spus că Ucraina este ‘‘unul dintre ai noştri şi îi dorim cu noi”, a precizat Salome Zurabişvili, potrivit căreia declaraţia şefei CE trebuie să se concretizeze pe teren politic, economic şi instituţional.

Preşedinta Georgiei a mai spus că ţara sa va înainta ‘‘foarte rapid” cererea de aderare la UE. În urma războiului cu Rusia din 2008, Georgia a pierdut controlul asupra provinciilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud. Cât despre evoluţia conflictului armat dintre Rusia şi Ucraina, preşedinta Georgiei crede că preşedintele rus Vladimir Putin nu va renunţa, aşadar în opinia sa ”războiul va continua”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...