Președintele Huawei se așteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone

Grupul chinez Huawei Technology va vedea în acest an cum veniturile sale din vânzările de smartphone vor scădea cu cel puţin 30-40 de miliarde de dolari, în condiţiile în care producătorul chinez se confruntă în continuare restricţiile impuse de autorităţile americane, dar a și vândut marca Honor a declarat preşedintele de la Huawei, Eric Xu.

Chiar dacă grupul chinez „s-a obişnuit cu sancţiunile americane”, impuse începând din 2019, noile sale domenii de afaceri care au legătură cu tehnologia 5G nu pot contracara pierderile generate de afacerile care au legătură cu telefoanele mobile, a declarat vineri Eric Xu într-o conferinţă de presă organizată la Beijing.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă Canalys, grupul chinez Huawei, care odată era lider mondial pe piaţa de smartphone-uri, a căzut până pe locul şapte, cu 18,6 milioane de unităţi vândute în primul trimestru al acestui an.

„Marea speranţă” a lui Eric Xu pentru Huawei este că firma va continua să existe peste cinci sau zece ani. Chiar dacă eforturile Chinei de a-şi dezvolta industria semiconductorilor au „rezultate încurajatoare”, rezolvarea problemelor de aprovizionare întâmpinate de Huawei va dura o perioadă mai lungă, a apreciat Eric Xu.

Huawei a început să caute noi zone de creştere precum modernizarea infrastructurilor aeroporturilor şi minelor prin utilizarea tehnologiilor 5G şi Inteligenţă Artificială. Potrivit lui Eric Xu, China va fi lider mondial în introducerea tehnologiei 5G în următorii ani.

Huawei a fost nevoit să îşi dezvolte propriile sale cipuri după ce sancţiunile introduse de autorităţile de la Washington i-au blocat accesul la tehnologiile americane şi o serie de furnizori importanţi precum Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

În 2019, Huawei a devenit o victimă a tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, după ce Casa Albă a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale şi ulterior i-a impus mai multe sancţiuni comerciale. Aceste sancţiuni i-au afectat creşterea şi au forţat Huawei să îşi vândă marca de telefoane low-end Honor. 

1 COMENTARIU

  1. Mulțime imensă cântă cu pasiune cântec național chinez pe aeroportul din Shenzhen pentru a-i întâmpina pe Huawei CFO acasă. Izbucnind în cântecul național al țării „Marșul voluntarilor”, care cere ca cei care „refuză să fie sclavi” să se ridice, izbucnirea naționalistă a mulțimii a prezentat un front unit împotriva unui act de nedreptate perceput de guvernul SUA.
    Huawei Meng Wanzhou a primit întâmpinarea unui erou când a aterizat în Aeroportul Internațional Bao’an din Shenzhen sâmbătă seara, 25 septembrie.
    Pe un banner se scria „Respect pentru Meng Wanzhou, mulțumesc pentru munca depusă!”

    Eliberată de aproape trei ani de arest la domiciliu în Canada, după ce a ajuns la un acord cu Departamentul de Justiție al SUA pentru a renunța la cererea de extrădare, o îndreptă în schimbul a ceea ce SUA au spus că a fost admisă la o acțiune greșită , China a răspuns la rândul său prin eliberarea a doi canadieni. pe care l-au ținut la scurt timp după ce Meng a fost reținut.
    Directorul financiar Huawei se întoarce în China după ce a fost reținut în Canada sub acuzații de fraudă penală din 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...