Preşedintele interimar al PNL Timiş: BPJ al PNL Timiş va analiza eventuale excluderi din partid, după alegerile suspendate de la Timişoara

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a declarat, sâmbătă, că Biroul Politic Judeţean (BPJ) al formaţiunii va analiza săptămâna viitoare eventuale excluderi din partid a anumitor membri, care au avut „un comportament neadecvat” la alegerile pentru conducerea Organizaţiei Timişoara.

De asemenea, Nica a anunţat că deşi susţinătorii candidatului Raul Ambruş au continuat procesul electoral, declarându-l pe acesta preşedinte al organizaţiei municipale, respectivele alegeri sunt nestatutare şi pot fi anulate de BPJ.

„Vom decide inclusiv de a exclude anumiţi membri care nu au avut un comportament adecvat. Săptămâna viitoare vom avea şedinţa de BPJ a PNL Timiş, lăsăm să se aşeze lucrurile, să adunăm toate probele, să discutăm cu toţi şi în forul statutar vom lua deciziile care se impun. Trebuie să tratăm cu calm toate aceste măsuri. Ei nu pot vota în afara cadrului statutar. BPJ poate anula acest exerciţiu total nedemocratic şi nestatutar, deci există pârghii statutare. Este doar un grup de oameni care s-au întâlnit să se joace de-a alegerile, părerea mea”, a afirmat Alin Nica, într-o conferinţă de presă.

Nica consideră că scandalul iscat sâmbătă la alegerile din cadrul PNL Timişoara reprezintă „zvâcniri” ale unor „rămăşiţe” ale fostei conduceri PNL, care „şi-a văzut puse în pericol privilegiile”, iar decizia de amânare a alegerilor a fost luată de el şi comitetul de organizare pentru că nu erau îndeplinite condiţiile de echitate. „Când aceste condiţii nu au putut fi îndeplinite, am luat decizia împreună cu comitetul de organizare să amânăm aceste alegeri. Ceea ce am văzut astăzi reprezintă zvâcnirile unor rămăşiţe ale fostei conduceri a PNL, care şi-au văzut puse în pericol privilegiile. Nu voi precupeţi niciun efort să continui şi să duc până la capăt munca de curăţire a acestei filiale începută chiar din toamnă, dar care va merge mai departe în forţă”, a spus Nica.

Se vor amâna şi alegerile pentru PNL Timiş

Întrebat de presă cum explică faptul că tot timpul a refuzat să spună numele candidatului pe care îl va susţine în alegerile naţionale, între Ludovic Orban şi Florin Cîţu, dar zilele trecute şi-a făcut publică susţinerea faţă de candidatul Cosmin Tabără la şefia PNL Timişoara, Alin Nica a spus că a crezut că astfel „va aşeza lucrurile în matca firească”. „Tocmai pentru că am văzut tensiunile, am considerat că o poziţionare a mea va calma lucrurile şi le va aşeza într-o matcă firească. (…). Cu Raul Ambruş nu am discutat. De ce aş discuta? Eu am dreptul la o opţiune. E dreptul meu dacă să o fac publică sau nu”, a mai comentat Nica.

În contextul amânării alegerilor pentru Organizaţia PNL Timişoara, se vor amâna şi alegerile pentru PNL Timiş, programate pentru data de 10 iulie. Nica a anunţat deja că pentru acele alegeri vor fi luate măsuri suplimentare, pentru a nu se repeta situaţia de la alegerile de la nivelul PNL Timişoara. La alegerile pentru şefia PNL Timiş şi-au anunţat candidatura Alin Nica şi primarul oraşului Buziaş, Sorin Munteanu.

Alegerile organizate sâmbătă pentru alegerea preşedintelui Organizaţiei PNL Timişoara au fost suspendate de preşedintele filialei PNL Timiş, Alin Nica, după ce susţinătorii celor doi candidaţi, Cosmin Tabără şi Raul Ambruş, s-au certat. Cea mai mare nemulţumire a susţinătorilor lui Ambruş a fost aceea că de pe listele de votanţi au fost şterse 150 de nume, pe motiv că nu au buletin de Timişoara sau rezidenţa în municipiu şi nici nu au fost lăsaţi să intre în sala conferinţei de alegeri, de la Filarmonica Banatul, potrivit Agerpres. Susţinătorii lui Ambruş au huiduit în faţa clădirii Filarmonicii atât echipa lui Tabără, cât şi pe Alin Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...