Președintele Iohannis: Alegerile parlamentare trebuie să aibă loc!

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc, fiindcă o democrație nu funcționează fără alegeri și că “actul de vot nu e mai periculos decât mersul după pâine”.

”O democraţie nu funcţionează fără alegeri. Am pledat pentru organizarea alegerilor locale şi am văzut cu toţii că au funcţionat rezonabil de bine. E clar că dacă va creşte numărul de cazuri, campania se va desfăşura în condiţii mai speciale decât la locale, însă alegerile trebuie să aibă loc. Nu putem continua fără un Parlament cu puteri depline”, a spus Iohannis.

Șeful statului a declarat că mandatul actualului Parlament expiră în 20 decembrie, după care, dacă ar rămâne, nu ar mai putea da legi organice.

”Acest parlament expiră pe 20 decembrie. Chiar dacă rămâne, nu mai poate da legi organice. Cu cât am putea amâna alegerile? Constituția spune maxim 3 luni. Nu cred că cineva îți imaginează că situația peste trei luni situația va fi net mai bună în iarnă spre primăvară. Condițiile sunt speciale, suntem în pandemie, dar trebuie să găsim o formă prin care facem campanie mai mult online și să mergem la vot. Actul de votare în sine nu e mai periculos decât mersul după pâine, spre exemplu”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...