Președintele Iohannis nu a apărut în emisiunea „Save Ukraine- StopWar” de la televiziunea ucraineană

Publicat: 30 mai 2022, 22:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Președintele Iohannis nu a apărut în emisiunea „Save Ukraine- StopWar” de la televiziunea ucraineană
Klaus Iohannis INQUAM_Photos_George_Calin

„Ungaria şi poporul maghiar sunt alături de victimele nevinovate, noi nu ne dorim decât pace”, a spus Katalin Novák, preşedintele Ungariei, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook, material care a fost realizat pentru a fi difuzat pe un post de televiziune din Ucraina, într-o emisiune de strângere de fonduri.

Emisiunea a fost difuzată duminică pe singurul post de televiziune ucrainean care mai funcţionează în prezent. Alături de alţi şefi de stat şi de guvern, şi preşedintele Ungariei, Katalin Novák, a fost invitată să se adreseze telespectatorilor în cadrul emisiunii caritabile intitulate „Save Ukraine – StopWar”.

În emisiune au mai apărut, printre alţii, lideri ai Albaniei, Letoniei, Austriei, Sloveniei, Macedoniei de Nord şi Marii Britanii, care au transmis, în format video, câte un mesaj din partea popoarelor pe care le reprezintă, după cum transmite agenția maghiară de știri MTI. Președintele României, Klaus Iohannis, nu a apărut în emisiune.

Revenind la Katalin Novák, ea a subliniat că “Ungaria se angajează în continuare să ofere un adăpost sigur celor peste 700 000 de refugiaţi care au ajuns aici”. Vom continua să oferim îngrijire medicală celor răniţi, să trimitem alimente celor care au rămas acasă, să oferim posibilitatea de a merge la şcoală pentru copiii care vin la noi, să asigurăm cazare şi hrană, respectiv locuri de muncă pentru familiile care ajung în Ungaria, cât va fi nevoie de asta”.