Preşedintele Israelului s-a vaccinat cu a treia doză de vaccin anti-Covid-19

Preşedintele israelian Isaac Herzog a fost vaccinat, vineri, cu a treia doză de vaccin împotriva Covid-19.

Lui Herzog i s-a administrat a treia doză de vaccin anticovid la Spitalul Sheba, situat la periferia oraşului Tel Aviv, scrie AFP și news.ro.

Israelul a autorizat la jumătatea lui iulie administrarea celei de a treia doze de vaccin anti-Covid persoanelor cu imunodepresiune gravă, adică al căror sistem imunitar le fac deosebit de vulnerabile faţă de noul coronavirus.

Însă, din cauza unei creşteri recente a numărului contaminărilor cu noul coronavirus, premierul israelian Naftali Bennett a anunţat o campanie de vaccinare cu o a treia doză de vaccin anticovid la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

„Israelul este un un deschizător de drumuri, mergând înainte cu o a treia doză de vaccin în cazul persoanelor în vârstă de peste 60 de ani şi peste(…)Singurul mod de a învinge covid-19 este să acţionăm împreună. Împreună înseamnă să împărtăşim informaţii, metode, sfaturi, etape practice. Israelul este deschis unei împărtăşiri a tuturir informaţiilor pe care le va obţine prin această măsură îndrăzneaţă”, a declarat vineri premierul Naftali Bennett.

Conform Pfizer „studii noi arată că o a treia doză (de vaccin) are efecte neutralizante împotriva variantei delta (care sunt) de cinci ori mai mari la tineri şi de peste 11 ori (mai mari) la persoane mai în vârstă”.

Momentan, Autoritatea Americană a Medicamentului (FDA), căreia Israelul îi urmează în general recomandările, nu a dat undă verde vaccinării persoanelor în vârstă cu a treia doză de vaccin.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole