Preşedintele Israelului va rosti miercuri un discurs în Parlament. Reuven Rivlin se va întâlni și cu Klaus Iohannis

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, va rosti miercuri, 9 iunie, un discurs în cadrul unei şedinţe comune a celor două Camere ale Parlamentului, cu ocazia vizitei pe care o efectuează în România, în perioada 8 – 10 iunie, potrivit unui memorandum intern aprobat luni în şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului. De asemenea, șeful statului din Israel se va întâlni marți cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

La discursul înaltului demnitar israelian din Parlament, ce va fi rostit la ora 11.00, vor asista reprezentanţi ai unor operatori economici israelieni, precum şi invitaţi ai Ambasadei Statului Israel în România.

Pe agenda de lucru de miercuri a preşedintelui israelian mai figurează convorbiri cu preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

În aceeaşi zi, în Parlament, este programat Forumul Economic România – Israel, „un important prilej pentru dezvoltarea relaţiilor economice dintre cele două ţări, preşedintele Reuven Rivlin fiind însoţit de o delegaţie formată din reprezentanţii unora dintre cele mai importante companii din Israel”.

Mâine (marți – n.r.), președintele Klaus Iohannis se întâlnește la Palatul Cotroceni cu președintele Israelului, Reuven Rivlin, cu ocazia vizitei de stat pe care acesta o efectuează în România.

Reuven Rivlin își încheie mandatul în acest an, în luna iulie, iar Parlamentul Israelului, Knesset, l-a ales deja pe Itzhak Herzog drept succesor.

”Vizita Președintelui Reuven Rivlin reflectă faptul că Statul Israel rămâne un partener-cheie, cu valențe strategice, al României în Orientul Mijlociu”, a transmis Administrația Prezidențială prin intermediul unui comunicat.

Cei doi președinți vor discuta despre cooperarea economică și cea în domeniul sănătății, inclusiv în ceea ce privește contracararea pandemiei de COVID-19, dar și educația privind Holocaustul și alte măsuri de combatere a antisemitismului în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...