Președintele Joe Biden spune că unele crize de alimente vor fi ”reale”

Joi, la summitul de la Bruxelles, președintele american Joe Biden a avertizat că, în urma invaziei ruse în Ucraina și a sancțiunilor impuse Rusiei, unele crize de alimente vor fi ”reale”, subiect care a fost abordat cu liderii europeni, transmit EFE, CNN, Agerpres.

Joe Biden subliniază că Ucraina și Rusia  sunt ”grânarii Europei, ambele însumând circa 30% din exporturile mondiale de grâu.

”Preţul sancţiunilor nu afectează doar Rusia. Afectează multe alte state, inclusiv ţările europene şi de asemenea ţara noastră (SUA)”, a declarat Biden după un summit extraordinar al NATO.

”Am avut o lungă discuţie în G7 (…) atât SUA – care este al treilea cel mai mare producător de grâu – cât şi Canada, care de asemenea este un mare producător. Şi am discutat împreună despre cum am putea creşte (producţia) şi livra mai rapid alimente (…) În plus, am vorbit să îndemnăm toate ţările europene şi pe toată lumea să pună capăt restricţiilor la export. Aşadar, suntem în curs de a stabili cu prietenii noştri europeni ce este nevoie să facem pentru a tempera temerile despre crize de alimente”, a explicat preşedintele Joe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole