Președintele Lukașenko a anunțat în ce condiții intră Belarus în război

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat că țara sa poate intra în războiul împotriva Ucrainei numai dacă începe o agresiune împotriva ei.

„Putem fi târâți în război doar într-un singur mod: dacă începe agresiunea împotriva noastră, dacă încep să lupte împotriva noastră.

Așa că îmi țin atenția trează și îi sun tot timpul pe liderii militari: „Raportați ce se întâmplă în nord-vest, ce este în vest? Avem totul sub observație? Ce spun serviciile de informații?”, a declarat Lukașenko agenției națioanle de presă Belta din Belarus.

În plus, Lukașenko a adăugat că „a vorbit de o mie și o sută de ori că nu are de gând să lupte în Ucraina”.

Potrivit acestuia, belarușii „genetic nu acceptă războiul”, dar există un „război informațional” și este necesar să „răspundem bine”, „să reacționăm calm, dar nu să ne scuzăm”.

Lukașenko a adăugat, de asemenea, că opoziția belarusă formează acum unități de voluntari pentru a participa în războiul din Ucraina.

1 COMENTARIU

  1. Realizează Vladimir Putin că nu are practic nicio șansă de succes, ca în zero, zilch, nada?

    El nu. Și nu este cazul. Oricine crede că Rusia nu are nicio șansă să învingă Ucraina se înșeală din păcate.

    Armata Rusiei o depășește pe cea a Ucrainei. De ce a reușit Ucraina să reziste până acum? Două motive. În primul rând, armata rusă a fost în mare măsură ineficientă. În al doilea rând, Ucraina a fost aprovizionată mai mult decât amplu de Occident.

    La un moment dat, Rusia va lua măsuri pentru a îmbunătăți performanța armatei sale. Fie aduceți trupe de elită, fie începeți să executați trupele existente pentru a le inspira performanța. De asta trebuie să se preocupe Ucraina.

    Într-un război de uzură, Rusia va câștiga. Au mai mulți soldați. Singura șansă a Ucrainei este o pace intermediată. De aceea, Zelensky urmărește în mod activ o pace negociată. Nu vă așteptați ca status quo-ul să rămână același.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...