Președintele Macron anunță contact direct cu Putin. Kremlinul nu știe

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunțat că urmează să aibă ”un contact direct” cu omologul său rus Vladimir Putin în zilele următoare. Tema? Domeniul nuclear civil şi Centrala Nucleară Zaporojia, pe care Moscova şi Kievul se acuză reciproc că au bombardat-o, relatează AFP.

”Intenţionez să am un contact direct cu el (Vladimir Putin) în zilele următoare în subiectele nuclear civil, în primul rând, şi al Centralei (Nucleare) Zaporojia, în urma unei discuţii” cu directorul Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice (AIEA) Rafael Grossi. Acesta a fost anunțul şeful statului francez, în marja unei vizite la Salonul Primarilor, la Porte de Versailles, la Paris.

Președintele Macron anunță contact direct cu Putin. Kremlinul spune că nu știe nimic

Anunţul acestei discuţii a lui Macron cu Putin intervine în contextul unor noi bombardamente ruseşti ale oraşelor Kiev şi Liov în Ucraina.

Kremlinul însă declară că nu știe nimic despre acest contact direct! Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov susține că nu s-a stabilit nimic în acest sens. „Deocamdată nu există niciun acord cu privire la o convorbire la telefon cu preşedintele francez. La drept vorbind, nu există nicio propunere concretă cu privire la acest subiect”, a declarat Peskov

În Ucraina au avut loc pene masive de curent după ce trei centrale nucleare ale ţării au fost „deconectate” miercuri de la reţeaua electrică în urma mai multor bombardamente, a anunțat operatorul ucrainean Energoatom. „Strategia rusă este de a aduce la disperare populaţia”, a afirmat Emmanuel Macron.

Frigul, armă de distrugere în masă? 

„Şi parlamentarii noştri au un rol de jucat”, a adăugat preşedintele francez, amintind că Franţa găzduieşte pe 13 decembrie „o conferinţă la Paris pentru rezistenţa şi rezilienţa ucraineană”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat marţi pe primarii francezi să furnizeze ajutor ţării sale pentru a împiedica Rusia să utilizeze în această iarnă frigul „ca armă de distrugere în masă”, într-un mesaj difuzat în timpul congresului Asociaţiei Primarilor din Franţa (AMF) la Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...