Președintele PSD este convins că moțiunea de cenzură va trece

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că moțiunea de cenzură va trece, fiindcă sunt „suficiente voturi”. La rândul său, liderul deputaților liberali, Florin Roman, a declarat într-o conferință de presă că demersul social-democraților nu va trece și că electoratul va „sancționa” acest act de „iresponsabilitate”.

Marcel Ciolacu a declarat, joi, 27.08.2020 a.c., că moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva actualului Guvern liberal va trece, precizând că în acest moment social-democrații se află în discuții cu UDMR pentru a vota moțiunea, însă demersul va trece chiar dacă UDMR nu îl va vota.

“Dar şi fără UDMR avem suficiente voturi ca moţiunea să treacă”, a adăugat liderul PSD. 

Florin Roman: Moțiunea de cenzură inițiată de PSD nu va trece!

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, este convins că moțiunea de cenzură inițiată de PSD nu va trece.

“Astăzi (joi – n.r.), am avut Birourile permanente reunite. În cadrul Birourilor permanente reunite, împreună cu colegii de la USR, am propus ca această moţiune să fie amânată la dezbatere şi vot final, întrucât, aşa cum ştiţi, Grupul PNL şi Guvernul au atacat la CCR decizia PSD, pe care noi o considerăm total, total nepotrivită în perioada dificilă în care ne aflăm. PSD înseamnă iresponsabilitate. Nu poţi ca în plină pandemie, în plină criză sanitară, urmată de o criză economică, să încerci să arunci ţara în instabilitate politică doar pentru jocuri interne în interiorul PSD”, a declarat Florin Roman.

Roman a spus că deşi propunerea de amânare a dezbaterii moţiunii a fost respinsă în cadrul Birourilor permanente reunite, cu 12 la 8, moţiunea nu va trece.

“Cu toate astea, moţiunea nu va trece şi, practic, Marcel Ciolacu este prins în jocul baronilor PSD care vor ca această moţiune să pice. Vor avea rezultate proaste după alegerile locale şi este foarte probabil ca din octombrie să ne aşteptăm la un Congres extraordinar din partea PSD, care să-l schimbe pe Ciolacu proaspăt ales preşedinte al PSD”, a mai spus Florin Roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...