Președintele regional Huawei despre sprijinul pentru transformarea digitală a Arabiei Saudite la LEAP 2023

Steven Yi, președintele Huawei Orientul Mijlociu și Asia Centrală, a susținut o prezentare principală la LEAP, cea mai mare și mai cuprinzătoare expoziție TIC din Arabia Saudită.

În discursul său, Yi a subliniat modul în care Huawei colaborează cu partenerii pentru a ajuta Regatul să construiască o infrastructură mai robustă pentru a-și atinge obiectivele globale de putere de calcul, inclusiv centre de date ecologice și eficiente, platforme AI și viitoare cercetări privind arhitectura de calcul.

Sub tema „Unleash Digital”, Huawei participă la LEAP 2023 în calitate de partener strategic. În cadrul evenimentului, Huawei își expune inovațiile end-to-end, concentrându-se pe 5.5G, cloud computing, AI, putere digitală, securitate cibernetică și aplicații industriale concepute pentru a răspunde nevoilor diferitelor sectoare, inclusiv guvern, utilități, petrol și gaze, sănătate, energie și multe altele.

Steven Yi a luat notă de transformarea digitală rapidă a Arabiei Saudite, în special de urmărirea de către guvern a strategiilor inovatoare de e-guvernare. În paralel, el a declarat că Viziunea 2030 include creșterea ponderii exporturilor non-petrol de la 16% la 50% și îmbunătățirea clasamentului în PIB-ul Regatului în clasamentul global.

Creșterea globală a PIB-ului a fluctuat dramatic în ultimii trei ani, din cauza numeroaselor incertitudini, cum ar fi pandemia de COVID și inflația ridicată. Economia digitală, pe de altă parte, a rămas puternică; iar Regatul Arabiei Saudite, ca una dintre cele mai mari economii din lume, a menținut o creștere pozitivă a PIB-ului pe parcursul perioadei incerte și prosperă pe diversificarea economică.

Consolidarea infrastructurii digitale

Yi a adăugat că motivarea expansiunii economiei a fost cererea urgentă a industriei de tehnologie digitală avansată pentru a îmbunătăți productivitatea, a realiza evoluția industrială și a promova dezvoltarea economică.

Huawei s-a angajat întotdeauna să sprijine guvernul saudit și sectoarele industriale în transformarea lor digitală pentru a realiza viziunea Regatului. În Arabia Saudită, Huawei cooperează activ cu guvernul și partenerii din industrie pentru a promova evoluția celei mai recente tehnologii de conectivitate care va permite conectivitatea, va permite accesul neîntrerupt la internet giga omniprezent peste tot și va îndeplini cerințele industriei pentru fiabilitate și latență ultra-scăzută.” el a spus.

Pentru a continua pe această cale de succes, Yi a menționat că există o nevoie continuă de a consolida infrastructura digitală a țării. Astăzi, cei care încep cu întârziere și cei care adoptă timpuriu se așteaptă la mai mult de la conectivitate și calcul. În ceea ce privește conectivitatea, Yi a remarcat că Huawei conduce în mod activ evoluția către era 5.5G, crescând dramatic capacitatea rețelei, asigurând viteze 10G omniprezente și îndeplinind cerințele industriei pentru conectivitate fiabilă și cu latență scăzută.

În paralel, întreprinderile trebuie să profite la maximum de cloud și să realizeze o dezvoltare superioară. „Nu există nicio îndoială că cloud-ul este viitorul, mai ales în accelerarea transformării digitale a industriei. În Arabia Saudită, un număr tot mai mare de întreprinderi au inclus „cloud first” în strategia lor de transformare și intenționează să migreze peste 50% din afacerile lor în cloud”, a observat Yi.

Ecosisteme digitale locale

Huawei construiește un nod public cloud în Arabia Saudită pentru a ajuta clienții să profite la maximum de cloud și să construiască soluții AI și IoT bazate pe HUAWEI CLOUD pentru orașe inteligente, guverne și întreprinderi mari.

În plus, Yi a menționat că ecosistemele digitale locale mai puternice sunt vitale pentru susținerea transformării digitale. În acest scop, Huawei promovează colaborarea deschisă și succesul comun în ecosistemele digitale localizate. În decembrie 2022, a fost încheiat un memorandum de înțelegere între Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației și Huawei pentru un parteneriat strategic pentru realizarea Societății 10 Giga. El a exprimat apoi modul în care adoptarea avantajelor Huawei în comunicații, soluții de întreprindere, cloud și soluții de energie verde va ajuta Saudi să construiască un viitor promițător în era digitală completă.

În cele din urmă, Yi a subliniat sprijinul Huawei în cultivarea unei noi generații de talente digitale. Huawei a colaborat cu guvernele, mediul academic și industria pentru a îmbogăți ecosistemul de talente TIC din regiune. Inițiative de CSR, cum ar fi Seeds for the Future, competiția anuală Huawei ICT, Huawei ICT Academy, centrele comune de inovare, laboratoarele și alte inițiative de CSR împuternicesc anual mii de tineri arabi să-și supraalimenteze cariera TIC.

În Orientul Mijlociu, Huawei a înființat 167 de academii TIC Huawei care formează peste 11.000 de talente digitale locale, în timp ce peste 3.500 de studenți au participat la programul emblematic Seeds for the Future, ajutând peste 40.000 de oameni să obțină certificarea Huawei. În general, compania a pregătit peste 120.000 de talente ICT pentru Orientul Mijlociu și se angajează să realizeze mai multe în colaborare cu partenerii.

Viziunea și misiunea Huawei este de a aduce digitalul în fiecare persoană, casă și organizație pentru o lume complet conectată, inteligentă. Compania promovează în mod constant o abordare deschisă a inovației, concentrându-se pe dialog constructiv, cooperare interprofesională și schimb de experiență cu țări din Orientul Mijlociu și din întreaga lume.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole