Preşedintele Turciei a anunţat că țara sa va ratifica Acordul de la Paris. Discursul lui Erdogan (VIDEO)

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat marţi, la New York, că Turcia va ratifica luna viitoare Acordul de la Paris privind schimbările climatice, potrivit AFP.

Intenţionăm să prezentăm luna viitoare parlamentului pentru ratificare Acordul de la Paris (…) înaintea conferinţei ONU privind schimbările climatice„, care va avea loc la Glasgow în noiembrie, a declarat preşedintele Erdogan în intervenţia sa din cadrul sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU. Şeful statului truc a reamintit că ţara sa a semnat Acordul de la Paris, dar încă nu l-a ratificat „din cauza nedreptăţilor legate de distribuirea obligaţiilor şi împărţirea sarcinilor” în ceea ce priveşte reducerea emisiilor poluante.

Turcia, care a semnat Acordul de la Paris în aprilie 2016, consideră că ar trebui diferenţiate eforturile între diversele ţări industrializate, categorie din care face parte. Turcia a fost grav afectată, asemenea altor state din bazinul mediteranean, de incendii de pădure urmate de inundaţii neaşteptate care au provocat o sută de victime şi daune mediului.

Acordul de la Paris, semnat în 2015, a solicitat limitarea încălzirii globale

Această ţară este, de asemenea, afectată de o secetă persistentă. Acordul de la Paris, semnat în 2015, a solicitat limitarea încălzirii globale cu mai puţin de 2 grade Celsius faţă de nivelul pre-industrial şi, în mod ideal, cu 1,5 grade Celsius. Pe baza angajamentelor actuale ale statelor membre ale Acordului, ne îndreptăm spre o încălzire globală cu 2,7 grade Celsius, a avertizat recent secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care a calificat drept catastrofală o astfel de perspectivă. Dacă traiectoria prezentă nu se va schimba printr-un efort comun, există un mare risc ca COP26 de la Glasgow să fie un eşec, a estimat secretarul general al ONU.

Conferinţa ONU va avea loc la Glasgow, în Scoţia, în perioada 31 octombrie – 12 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...