Președintele Zelenski ar fi fost ascuns într-un buncăr. Se teme că va fi ucis, le-a transmis liderilor NATO

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, „ținta” numărul 1 a armatei ruse, ar fi fost mutat într-un buncăr, în timp ce forțele ruse sunt tot mai aproape de cucerirea Kievului. Zelenski i-a avertizat pe liderii NATO în cursul întâlnirii virtuale de vineri că este foarte posibil să-l vadă pentru ultima dată în viață și că se teme că va fi ucis.

Informația că se află într-un buncăr vine de la un reporter CNN aflat în Capitala Ucrainei, în contextul în care președintele ucrainean s-a plâns că țara sa a fost abandonată de toată lumea în fața agresiunii rusești.

 “Ucraina este lăsată singură. Cine este pregătit să lupte împreună cu noi ? Eu nu văd pe nimeni. Cine este pregătit să ofere Ucrainei garanția aderării la NATO? Toată lumea se teme”, a declarat Volodimir Zelenski.

La acest moment, nu se știe cu exactitate locația unde s-ar afla președintele, informația nefiind confirmată de niciun oficial de la Kiev.

Timp de mai bine de câteva ore nu s-a știut nimic de președintele Ucrainei. În jurul orei 11:30, ora  Moscovei, el ar fi trebuit să aibă o discuție telefonică cu premierul italian Mario Draghi, care nu a putut să dea de el.

În același timp, a circulat și informația conform căreia de pe aeroportul Zhuliany din Kiev ar fi plecat o aeronavă necunoscută, iar printre pasageri s-ar fi putut afla și șeful statului..

În prezent, se dau lupte în mai multe zone ale Ucrainei, inclusiv în sectoare din capitala Kiev, după invazia declanșată, joi. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului,  a declarat, vineri, că Rusia ar fi dispusă să se așeze la masa negocierilor cu reprezentanții Ucrainei.

Conform acestuia, Rusia este gata să trimită o delegație la Minsk pentru negocieri, președintele Vladimir Putin fiind gata să discute termenii de pace.

  1. Putin a spus anterior că un obiectiv cheie al invadării Ucrainei este „denazificarea” țării.
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-10551327/Chechen-special-forces-hunters-unleashed-Ukraine-detain-kill-Kyiv-officials.html
    Televiziunea de stat din Cecenia a raportat că Ramzan Kadyrov, liderul republicii și un apropiat al lui Putin, și-a vizitat forțele în Ucraina. (Imaginat astăzi în timp ce a luat parte la o revizuire a trupelor Republicii Cecene și a echipamentelor militare din Grozny)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...