Presiuni pentru Facebook, X și YouTube, după ce administrația Biden a încălcat libertatea de exprimare

Publicat: 11 sept. 2023, 22:00, de Andreea Caraua, în ACTUALITATE , ? cititori
Presiuni pentru Facebook, X și YouTube, după ce administrația Biden a încălcat libertatea de exprimare

Casa Albă, oficialii domeniului sănătății și FBI ar fi încălcat dreptul la liberă exprimare, prezent în Primul Amendament al Constituției SUA, după ce au cerut suprimarea și eliminarea postărilor despre COVID-19 și alegeri de pe rețelele de socializare.

Hotărârea Curții de Apel pentru al Cincilea Circuit al SUA a confirmat parțial decretul unui judecător federal din Louisiana, care a blocat legăturile de comunicare dintre mai multe agenții federale și companii ca Facebook, X (fostul Twitter) și YouTube, în legătură cu reglementările conținutului online.

Cu toate acestea, opinia de 75 de pagini a grupului de trei judecători a redus considerabil sfera de aplicare a ordinului, care pentru conservatori a reprezentat o victorie semnificativă.

Casa Albă susține că scopul lor a fost de „a proteja sănătatea, siguranța și securitatea publică

Departamentul Justiției analizează decizia instanței și își va evalua opțiunile în acest caz”, a informat Casa Albă într-un comunicat. „Această administrație a promovat acțiuni responsabile pentru a proteja sănătatea, siguranța și securitatea publică atunci când se confruntă cu provocări precum o pandemie mortală și atacuri străine asupra alegerilor noastre. Opinia noastră consecventă rămâne aceea că platformele de socializare au o responsabilitate critică de a ține cont de efectele pe care platformele lor le au asupra poporului american, dar să facă alegeri independente cu privire la informațiile pe care le prezintă.”

Oficialii administrației sunt acuzați că au forțat platformele de socializare să șteargă conținuturi controversate ca acuzații de fraudă electorală, gestionarea laptopului lui Hunter Biden de către FBI și pandemia COVID-19.

Administrația Biden are dreptul de a cere, în următoarele 10 zile, o revizuire a hotărârii de către Curtea Supremă.