Prețul energiei a crescut de patru ori, într-un an. Există totuși și o veste bună

Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM (Piaţa pentru Ziua Următoare – PZU) a avut o medie de 932 lei pe MWh în luna februarie 2022, valoare de patru ori mai mare faţă de preţul înregistrat în aceeaşi lună a anului trecut, respectiv 234 lei pe MWh, potrivit raportului lunar postat pe site-ul operatorului bursier.

Totuşi, preţul în februarie a fost mai mic decât cel din luna anterioară, ianuarie 2022, când cotaţia era 949 lei pe MWh.

Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 2,158 miliarde de lei în luna februarie, în creştere cu 296% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Pe de altă parte, volumul tranzacţiilor a crescut cu doar 1,2%, până la 2.282.471 de MWh.

Cota de piaţă a PZU a fost de 49,95%, în creştere cu 7%.

Pe piaţa spot a OPCOM au fost înregistraţi 329 de participanţi, dintre care activi au fost 227.

Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU) este o componentă a pieţei angro de energie electrică pe care se realizează tranzacţii orare ferme cu energie electrică cu livrare în ziua următoare zilei de tranzacţionare.

1 COMENTARIU

  1. Vorbind cu The Observer , Petkov a spus că dorește eradicarea corupției în timpul mandatului său de patru ani. „Nu spun scăderea corupției, spun eradicarea completă”, a spus el, adăugând că speră că Bulgaria va fi un caz manual despre cum poate fi eliminată corupția într-un timp scurt. „Și nu cred că este atât de greu. Bulgaria are 6,5 milioane de oameni – nu este o țară atât de mare – așa că ceea ce pare o sarcină de netrecut pentru o țară foarte mare, nu cred că este cazul Bulgariei.”
    Petkov a spus: „Cred că ar trebui să ridicăm din sprâncene de ce cineva de la 8.000 km depărtare ar putea vedea mai clar acte de corupție semnificative.” El a localizat vina la Sofia: „Mai întâi trebuie să ne uităm de ce procuratura din Bulgaria a închis ochii asupra acestui lucru”.
    Decizia procurorului-șef al Bulgariei, Ivan Gheshev, de a-l elibera fără acuzații pe Borissov, după ce a spus că a găsit vicii de procedură și că fostul premier nu poate fi reținut în continuare din lipsă de probe, a stârnit critici aspre din partea guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole