Prețul la motorină și benzină, mai mare cu 30% față de ianuarie 2021. Benzina premium a trecut de 7 lei

Benzina s-a scumpit în România cu 4%, în perioada 3-24 ianuarie, în timp ce prețul unui litru de motorină s-a majorat cu 5%, potrivit datelor din Oil Bulletin, care reuneşte evoluţia preţului produselor petroliere din statele europene. Comparativ cu perioada similară din 2021, preţurile de acum sunt cu circa 30% mai mari, atât în cazul motorinei, cât şi al benzinei.

Luni, conform datelor de pe platforma GazOnline.ro, care include şi un agregator de preţuri la nivel naţional, cel mai ieftin litru de benzină premium din Bucureşti costa 7,04 lei la staţia Petrom de pe Şoseaua Alexandriei.

Benzina standard avea un preţ de 6,47 lei la una dintre staţiile gestionate de Lukoil, în timp ce motorina cea mai ieftină din Bucureşti se putea achiziţiona cu 6,48 de lei tot de la o benzinărie Lukoil, potrivit Mediafax.

Scumpirea carburanţilor are loc în contextul în care barilul de petrol s-a apreciat, începând cu 1 ianuarie, cu circa 10$, de la 75 de dolari la 84 de dolari, conform datelor US Energy Information Admi­nistra­tion pentru finalul săptămânii trecute. Luni, însă, baril de petrol Brent ajunsese, însă, la peste 90 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...