Prețul metalelor prețioase se prăbușește

Preţul paladiului a scăzut cu aproximativ 9%, iar cel al aurului cu peste 3%, în contexul declinului general al pieţei metalelor preţioase, o scădere a preţurilor petroluluI contribuind la revenirea interesului pentru activele mai riscante.

Aceasta se întâmplă după scăderile puternice provocate de războiul din Ucraina, potrivit Reuters. Preţul paladiului, folosit de producătorii de automobile în convertoarele catalitice pentru a reduce emisiile, a scăzut cu 4,1%, până la 3.050,78 dolari pe uncie, după ce a atins luni un maxim record de 3.440,76 dolari, provocat de temerile legate de întreruperi ale aprovizionării de la producătorul de top Rusia.

A fost adăugată o primă de risc mare la aur

Cotaţia aurului spot a scăzut cu 2,8%, până la 1.995,55 dolari pe uncie, punând capăt creşterilor din ultimele patru sesiuni, care au apropiat-o de maximului istoric atins din august 2020. Contractele futures pentru aur din SUA au scăzut cu 2,2%, până la 1.999,40 dolari uncia.

A fost adăugată o primă de risc mare la aur şi o parte din ea este retrasă acum”, a declarat Bart Melek, şeful strategiilor de mărfuri la TD Securities.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole